úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod »
tisk

65-41-L/01 Gastronomie – Kuchař

Čtyřletý studijní obor určený pro chlapce i dívky. Základní podmínkou je odpovídající zdravotní stav. Žáci musí být držiteli potravinářského průkazu. Příprava je zakončena maturitní zkouškou.

Studijní obor připravuje žáky na zvládnutí technologie přípravy jídel pro běžné a slavnostní příležitosti včetně jídel dietních, na expedici jídel a nápojů, ovládání techniky přípravy a dokončování jídel před hostem, sestavování jídelních a nápojových lístků, ovládání základů obsluhy a s ní související činnosti, ovládání moderní administrativní techniky. Žák získá přehled o strojním zařízení a technickém vybavení provozoven společného stravování a dovede je prakticky využívat.

Teoretická výuka poskytuje vzdělání ve všeobecných a odborných předmětech. Odborné znalosti získávají žáci v předmětech technologie, stolničení, potraviny a výživa, speciální technologie, ekonomika a účetnictví a marketing. V rámci nadstandardní výuky mohou absolvovat kurz studené kuchyně.

Na teoretické vyučování navazuje odborný výcvik, který probíhá v restauraci hotelové školy na Pavlákově ulici, v Kavárně Slavia a dalších podnicích společného stravování v Kroměříži. Žáci se účastní praxí ve Spolkové republice Německo, Itálii, Španělsku a Řecku.

Úspěšní absolventi mají možnost ucházet se o přijetí ke studiu na oborově odpovídající vyšší odborné škole nebo na vysoké škole.

Absolventi studijního oboru kuchař nacházejí uplatnění v podnicích společného stravování, zejména ve funkcích kuchař – kuchařka, a podle osobních předpokladů i ve vyšších provozních funkcích.

Učební plán čtyřletého středního vzdělání s maturitní zkouškou
               
Dotace vyučovacích hodin
Názvy předmětů 1. ročník   2. ročník   3. ročník   4. ročník
               
Český jazyk a literatura 3   3   2   2
Anglický jazyk 3   3   3   3
Německý jazyk 3   3   3   3
Dějepis 2   *   *   *
Občanská nauka *   1   1   1
Fyzika 1   *   *   *
Chemie 1   1   *   *
Biologie a ekologie *   1   *   *
Matematika 2   2   2   2
Tělesná výchova 2   2   1   1
Informační a komun. tech. 1   1   1   *
Marketing *   *   *   1
Management *   *   *   1
Ekonomika a účetnictví 2   2   1   2
Aplikovaná ekonomie *   *   1   1
Potraviny a výživa 1   1   1   1
Technologie 2   2   2   1
Společnská výchova 1   *   *   *
Komunikace ve službách *   1   *   *
Stolničení 1   1   1   *
Písemná a elektr.komunikace 2   2   *   *
Odborný výcvik 6   7   14   14
CELKEM 33   33   33   33

Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Výběrové řízení
18.04.2019
„Výběrové řízení – Dodávka a montáž pekařské pece“
Gastro Mánes 2019
13.04.2019
Ve Střední škole hotelové a služeb Kroměříž se 10. dubna 2019 uskutečnil již 13. ročník celostátní soutěže Gastro Mánes zaměřený na studenou kuchyni. Celá soutěž se nesla v duchu „Vařit se má s láskou a s úsměvem“.
Fairtrade den na téma Indie
11.04.2019
9. dubna 2019 se uskutečnil na naší škole FT den na téma Indie. V dopoledních hodinách proběhla ve společenském sále prezentace a výstava pro studenty středních škol s ochutnávkou indického čaje.
SŠHS Kroměříž na prvních jarních závodech v Opavě
11.04.2019
První dubnový víkend 6. – 7. 4. 2019 strávila Ing. Michaela Fojtová (učitelka teoretického vyučování odborných předmětů oboru Jezdec a chovatel koní), startující pro letošní sezonu 2019 za subjekt Střední školy hotelové a služeb Kroměříž,
Zájezd do Budapešti
09.04.2019
Dne 3. 4. 2019 uspořádala studentská firma Travel&meeT ze 3.E zájezd do Budapešti, kde si pro účastníky připravila opravdu pestrý program plný poznávání města.
Carving – kuchařská artistika v Hradci Králové 2019
01.04.2019
Gastronomičtí řezbáři vytvářeli umělecká díla na dalším ročníku Vitana Cup 2019, kterou pořádala pobočka AKC ČR Východní Čechy v kongresovém centru Aldis.
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz