úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod »
tisk

65-41-L/01 Gastronomie – Kuchař

Čtyřletý studijní obor určený pro chlapce i dívky. Základní podmínkou je odpovídající zdravotní stav. Žáci musí být držiteli potravinářského průkazu. Příprava je zakončena maturitní zkouškou.

Studijní obor připravuje žáky na zvládnutí technologie přípravy jídel pro běžné a slavnostní příležitosti včetně jídel dietních, na expedici jídel a nápojů, ovládání techniky přípravy a dokončování jídel před hostem, sestavování jídelních a nápojových lístků, ovládání základů obsluhy a s ní související činnosti, ovládání moderní administrativní techniky. Žák získá přehled o strojním zařízení a technickém vybavení provozoven společného stravování a dovede je prakticky využívat.

Teoretická výuka poskytuje vzdělání ve všeobecných a odborných předmětech. Odborné znalosti získávají žáci v předmětech technologie, stolničení, potraviny a výživa, speciální technologie, ekonomika a účetnictví a marketing. V rámci nadstandardní výuky mohou absolvovat kurz studené kuchyně.

Na teoretické vyučování navazuje odborný výcvik, který probíhá v restauraci hotelové školy na Pavlákově ulici, v Kavárně Slavia a dalších podnicích společného stravování v Kroměříži. Žáci se účastní praxí ve Spolkové republice Německo, Itálii, Španělsku a Řecku.

Úspěšní absolventi mají možnost ucházet se o přijetí ke studiu na oborově odpovídající vyšší odborné škole nebo na vysoké škole.

Absolventi studijního oboru kuchař nacházejí uplatnění v podnicích společného stravování, zejména ve funkcích kuchař – kuchařka, a podle osobních předpokladů i ve vyšších provozních funkcích.

Učební plán čtyřletého středního vzdělání s maturitní zkouškou
               
Dotace vyučovacích hodin
Názvy předmětů 1. ročník   2. ročník   3. ročník   4. ročník
               
Český jazyk a literatura 3   3   2   2
Anglický jazyk 3   3   3   3
Německý jazyk 3   3   3   3
Dějepis 2   *   *   *
Občanská nauka *   1   1   1
Fyzika 1   *   *   *
Chemie 1   1   *   *
Biologie a ekologie *   1   *   *
Matematika 2   2   2   2
Tělesná výchova 2   2   1   1
Informační a komun. tech. 1   1   1   *
Marketing *   *   *   1
Management *   *   *   1
Ekonomika a účetnictví 2   2   1   2
Aplikovaná ekonomie *   *   1   1
Potraviny a výživa 1   1   1   1
Technologie 2   2   2   1
Společnská výchova 1   *   *   *
Komunikace ve službách *   1   *   *
Stolničení 1   1   1   *
Písemná a elektr.komunikace 2   2   *   *
Odborný výcvik 6   7   14   14
CELKEM 33   33   33   33

Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Velká cena Litomyšle s účastí SŠHS Kroměříž
19.06.2019
Skokové závody Velká cena Litomyšle (6. – 9. 6. 2019), spadající do žebříčku seriálu Českého skokového poháru, byly další zastávkou reprezentační dvojice našeho subjektu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž
Zelené koření v gastronomii
19.06.2019
Žáci oboru Stravovací a ubytovací služby připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“.
Erasmus+ v Portugalsku
17.06.2019
V termínu 13. – 17. května se studenti a pedagogové naší školy zúčastnili závěrečného projektového setkání Erasmus+ v Portugalsku organizované partnerskou školou EPACSB v Santo Tirsu.
Pohár města Kroměříže
11.06.2019
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádá již XXIII. ročník parkurových jezdeckých závodů v sobotu 15. 6. 2019 Pohár města Kroměříže
Exkurze žáků oboru jezdec a chovatel koní
07.06.2019
V pátek 31. května se někteří žáci oboru Jezdec a chovatel koní zúčastnili exkurze do polského hřebčína Moszna a Albertovec.
Víkendové závody SŠHS Kroměříž
07.06.2019
První červnový víkend se reprezentantka našeho subjektu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž – Ing. Michaela Fojtová (učitelka teoretického vyučování oboru Jezdec a chovatel koní) – účastnila hned dvou závodů ve Zlínské oblasti
Risorazione diversa Bardolino 2019
05.06.2019
Hotelová škola si připsala další mezinárodní úspěch.
Projekt IREAS „Exekutivní týden“
30.05.2019
Dne 20. – 24. 5. 2019 se vybraná skupina 6 žáků třídy 2. A zúčastnila exekutivního týdne, který byl zaměřený na dovednostní rozvoj žáků a praktické uplatnění v oblastech komunikace, týmové práce, zaměstnání.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz