úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod »
tisk

65-42-M/01 Hotelnictví

Čtyřletý studijní obor pro chlapce i dívky. Základní podmínkou je odpovídající zdravotní stav, protože všichni žáci musí být držiteli potravinářského průkazu. Příprava je ukončena maturitní zkouškou, po které úspěšní absolventi obdrží maturitní vysvědčení.

Studijní obor připravuje žáky na zvládnutí prací v oblasti technologie přípravy pokrmů, techniky obsluhy, manažerské činnosti, techniky cestovního ruchu. Žáci si osvojí chování ve styku s hostem.

Výuka poskytuje žákům vzdělání ve všeobecných i odborných předmětech. Velký důraz je kladen na cizí jazyky. Žáci se učí povinně anglický jazyk a druhý jazyk si zvolí sami. Mohou se rozhodnout mezi německým, francouzským a italským jazykem. Ve druhém ročníku si mohou vybrat ještě třetí cizí jazyk (francouzský, italský, ruský, španělský).  Odborné znalosti získávají žáci v oblastech gastronomických, cestovního ruchu a ekonomie.

Na teoretické vyučování navazuje praxe, která se dělí na odbornou, již vykonávají žáci o prázdninách v hotelích nebo cestovních kancelářích podle vlastního výběru a po schválení školou, a učební, probíhající ve třetím a čtvrtém ročníku vždy čtrnáct dní v každém pololetí. Praxe probíhá v hotelích v České republice, např.: Hotel VEGA Pozlovice, Selský dvůr Vyškov, Hotel Cukrovar Všetuly, Hotel Palace Luhačovice a dalších. Nedílnou součástí výuky jsou zahraniční praxe a stáže, ať už v rámci programů SOCRATES a ve spolupráci s německou organizací ZIHOGA nebo dalšími subjekty. Žáci vyjíždějí do Německa, Francie, Itálie, Španělska a Řecka, připravujeme spolupráci s dalšími zeměmi.

Škola umožňuje žákům nadstandardní formy výuky - barmanský a sommeliérský kurz, kurz studené kuchyně. Tyto kurzy si však žáci musí platit. Nadaní a zruční žáci se pak účastní různých soutěží, např. Finlandia Cup v Mariánských Lázních, Gastrojunior apod.

Úspěšní absolventi mají možnost pokračovat ve studiu na vysoké škole, uplatnění nacházejí ve špičkových hotelích nejen v České republice, ale i v zahraničí, a v cestovních kancelářích.

 

Učební plán čtyřletého středního vzdělání s maturitní zkouškou
               
ŠVP Hotelnictví a cestovní ruch
RVP Hotelnictví 65-42-M/01
Dotace vyučovacích hodin
Názvy předmětů 1. ročník   2. ročník   3. ročník   4. ročník
Český jazyk 2   2   1   2
Cizí jazyk I 4   3   4   5
Cizí jazyk II 3   2   3   4
Cizí jazyk III *   1   1   *
Dějepis 2   *   *   *
Občanská nauka *   1   1   1
Právo *   *   *   2
Fyzika 1   *   *   *
Chemie 1   1   *   *
Biologie a ekologie *   1   *   *
Matematika 2   2   3   3
Literatura 1   1   2   1
Tělesná výchova 2   2   2   2
Informatika 2   1   1   *
Marketing *   *   1   1
Management *   *   1   *
Ekonomika 1   1   2   3
Účetnictví *   *   2   2
Aplikovaná ekonomie *   *   1   1
Potraviny a výživa 1   1   1   *
Gastronomické technologie 4   4   *   *
Technika obsluhy 4   4   *   *
Gastronomický seminář *   *   *   1
Hotelnictví *   1   1   1
Učební praxe *   4   4   *
Zeměpis cestovního ruchu *   *   1   1
Cestovní ruch *   *   1   1
Management cestov. ruchu *   *   *   1
Průvodcovství *   *   1   *
Lázeňství *   *   *   1
Profesní komunikace 1   *   *   *
Písemná a elektr.komunikace 2   *   *   *
Elektronické projektování *   2   *   *
CELKEM 33   33   33   33

Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz