úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod »
tisk

65-42-M/01 Hotelnictví

Čtyřletý studijní obor pro chlapce i dívky. Základní podmínkou je odpovídající zdravotní stav, protože všichni žáci musí být držiteli potravinářského průkazu. Příprava je ukončena maturitní zkouškou, po které úspěšní absolventi obdrží maturitní vysvědčení.

Studijní obor připravuje žáky na zvládnutí prací v oblasti technologie přípravy pokrmů, techniky obsluhy, manažerské činnosti, techniky cestovního ruchu. Žáci si osvojí chování ve styku s hostem.

Výuka poskytuje žákům vzdělání ve všeobecných i odborných předmětech. Velký důraz je kladen na cizí jazyky. Žáci se učí povinně anglický jazyk a druhý jazyk si zvolí sami. Mohou se rozhodnout mezi německým, francouzským a italským jazykem. Ve druhém ročníku si mohou vybrat ještě třetí cizí jazyk (francouzský, italský, ruský, španělský).  Odborné znalosti získávají žáci v oblastech gastronomických, cestovního ruchu a ekonomie.

Na teoretické vyučování navazuje praxe, která se dělí na odbornou, již vykonávají žáci o prázdninách v hotelích nebo cestovních kancelářích podle vlastního výběru a po schválení školou, a učební, probíhající ve třetím a čtvrtém ročníku vždy čtrnáct dní v každém pololetí. Praxe probíhá v hotelích v České republice, např.: Hotel VEGA Pozlovice, Selský dvůr Vyškov, Hotel Cukrovar Všetuly, Hotel Palace Luhačovice a dalších. Nedílnou součástí výuky jsou zahraniční praxe a stáže, ať už v rámci programů SOCRATES a ve spolupráci s německou organizací ZIHOGA nebo dalšími subjekty. Žáci vyjíždějí do Německa, Francie, Itálie, Španělska a Řecka, připravujeme spolupráci s dalšími zeměmi.

Škola umožňuje žákům nadstandardní formy výuky - barmanský a sommeliérský kurz, kurz studené kuchyně. Tyto kurzy si však žáci musí platit. Nadaní a zruční žáci se pak účastní různých soutěží, např. Finlandia Cup v Mariánských Lázních, Gastrojunior apod.

Úspěšní absolventi mají možnost pokračovat ve studiu na vysoké škole, uplatnění nacházejí ve špičkových hotelích nejen v České republice, ale i v zahraničí, a v cestovních kancelářích.

 

Učební plán čtyřletého středního vzdělání s maturitní zkouškou
               
ŠVP Hotelnictví a cestovní ruch
RVP Hotelnictví 65-42-M/01
Dotace vyučovacích hodin
Názvy předmětů 1. ročník   2. ročník   3. ročník   4. ročník
Český jazyk 2   2   1   2
Cizí jazyk I 4   3   4   5
Cizí jazyk II 3   2   3   4
Cizí jazyk III *   1   1   *
Dějepis 2   *   *   *
Občanská nauka *   1   1   1
Právo *   *   *   2
Fyzika 1   *   *   *
Chemie 1   1   *   *
Biologie a ekologie *   1   *   *
Matematika 2   2   3   3
Literatura 1   1   2   1
Tělesná výchova 2   2   2   2
Informatika 2   1   1   *
Marketing *   *   1   1
Management *   *   1   *
Ekonomika 1   1   2   3
Účetnictví *   *   2   2
Aplikovaná ekonomie *   *   1   1
Potraviny a výživa 1   1   1   *
Gastronomické technologie 4   4   *   *
Technika obsluhy 4   4   *   *
Gastronomický seminář *   *   *   1
Hotelnictví *   1   1   1
Učební praxe *   4   4   *
Zeměpis cestovního ruchu *   *   1   1
Cestovní ruch *   *   1   1
Management cestov. ruchu *   *   *   1
Průvodcovství *   *   1   *
Lázeňství *   *   *   1
Profesní komunikace 1   *   *   *
Písemná a elektr.komunikace 2   *   *   *
Elektronické projektování *   2   *   *
CELKEM 33   33   33   33

Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2018
13.03.2018
Ve dnech 22. – 23. 3. 2018 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži uskuteční 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018.
Strava pro naši mysl
15.02.2018
Ve dnech 5. – 9. 2. 2018 se studenti a pedagogové naší školy zúčastnili mezinárodního projektového setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl) v chorvatském Daruvaru. Jednalo se o první z pěti setkání,
Projekt EQAVET – Senior 50+
11.02.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž se zapojila do Pilotního ověřování programu
Naši cukráři slavili další úspěch
08.02.2018
Mimořádným úspěchem skončila pro SŠHS Kroměříž soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“. V nádherném prostředí Priessnitzových léčebných lázní se ve středu 31. ledna 2018 konal již 14. ročník této soutěže, kterou pořádala
Olympiáda v anglickém jazyce
04.02.2018
Dne 23. 1. 2018 proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěžilo 15 studentů 1. – 3. ročníku a své znalosti si procvičili v konverzaci na vylosované téma a popisu obrázku. Hodnotil se také poslech a porozumění čtenému textu, jakož i použití gramatických struktur v textu.
Kroměřížská koktejlová soutěž
30.01.2018
Ve středu dne 31. ledna 2018 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem 19. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup
27.01.2018
24. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících v oboru Kuchař, Cukrář a Číšník se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Barman. Naše škola vytvořila tříčlenné
Předvánoční zájezd do Vídně
10.01.2018
Studentská firma HAMADI žáků 3.F přišla s další akcí. Žákům naší školy jsme nabídli poznávací zájezd do hlavního města Rakouska, Vídně.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz