úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Čtvrtý ročník Gastronomického sympozia v Kroměříži

Aktuality

Čtvrtý ročník Gastronomického sympozia v Kroměříži [29.10.2012]
V minulých dnech se v prostorách Společenského sálu Střední školy hotelové a služeb (SŠHS) v Kroměříži pro Univerzitu Tomáše Bati (UTB) Zlín pod záštitou doc. Ing. Romana Čermáka, Ph. D., děkana fakulty technologické,UTB ve Zlíně, konalo Gastronomické sympozium zaměřené na biologické a nutriční hodnoty potravin. Akci organizovali učitelé SŠHS Ing. Václav Forman a Bc. Karel Netopil spolu s žáky 4. ročníku oboru Hotelnictví, pro něž bylo zajištění této akce praktickou maturitní zkouškou.
První programová část sympozia byla zaměřena na přednášky, při kterých byly podávány teplé nápoje a chuťovky. V odpoledních hodinách byl pro všechny zúčastněné v prostorách jídelny Na Lindovce pořádán žáky 4. S pod vedením Ing. Václava Formana raut. Podílel se na něm i pan Albert Hauptmann z firmy Bonduelle. Byly zde také prezentovány výrobky cukrářů z naší školy, ukázky studené kuchyně, pestrá nabídka pečených mas, při jejichž přípravě bylo použito koření od pana Roberta Tichého, které zde bylo poprvé použito v České republice.
Na závěr Gastronomického sympozia proběhla degustace vín. Účastníci mohli ochutnat 15 – 20 vzorků vína tuzemské i zahraniční produkce. Na besedě se představilo několik studentů se specializací na vinařské technologie a somelierství. Při degustaci vína podali odborný výklad prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc., a Ing. Pavla Burešová, Ph. D. Prezentace vín trvala do pozdních večerních hodin a všichni účastníci si užili chuti dobrého vína a zábavy.
Akce dopadla úspěšně, účastníci byli se službami a s prací studentů naší školy spokojeni.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.
19.10.2018
Praktický týden 1.10 – 5. 10. 201
Světový den chleba
19.10.2018
Již 4. rokem slaví naše republika „Světový den chleba“. Tento svátek vyhlásila světová organizace řemeslných pekáren a je představován různým způsobem. I naše škola, která již více než 25 let vychovává mladé pekaře, se připojila k tomuto svátku.
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz