úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Čtvrtý ročník Gastronomického sympozia v Kroměříži

Aktuality

Čtvrtý ročník Gastronomického sympozia v Kroměříži [29.10.2012]
V minulých dnech se v prostorách Společenského sálu Střední školy hotelové a služeb (SŠHS) v Kroměříži pro Univerzitu Tomáše Bati (UTB) Zlín pod záštitou doc. Ing. Romana Čermáka, Ph. D., děkana fakulty technologické,UTB ve Zlíně, konalo Gastronomické sympozium zaměřené na biologické a nutriční hodnoty potravin. Akci organizovali učitelé SŠHS Ing. Václav Forman a Bc. Karel Netopil spolu s žáky 4. ročníku oboru Hotelnictví, pro něž bylo zajištění této akce praktickou maturitní zkouškou.
První programová část sympozia byla zaměřena na přednášky, při kterých byly podávány teplé nápoje a chuťovky. V odpoledních hodinách byl pro všechny zúčastněné v prostorách jídelny Na Lindovce pořádán žáky 4. S pod vedením Ing. Václava Formana raut. Podílel se na něm i pan Albert Hauptmann z firmy Bonduelle. Byly zde také prezentovány výrobky cukrářů z naší školy, ukázky studené kuchyně, pestrá nabídka pečených mas, při jejichž přípravě bylo použito koření od pana Roberta Tichého, které zde bylo poprvé použito v České republice.
Na závěr Gastronomického sympozia proběhla degustace vín. Účastníci mohli ochutnat 15 – 20 vzorků vína tuzemské i zahraniční produkce. Na besedě se představilo několik studentů se specializací na vinařské technologie a somelierství. Při degustaci vína podali odborný výklad prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc., a Ing. Pavla Burešová, Ph. D. Prezentace vín trvala do pozdních večerních hodin a všichni účastníci si užili chuti dobrého vína a zábavy.
Akce dopadla úspěšně, účastníci byli se službami a s prací studentů naší školy spokojeni.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
Barokní skvosty nedaleko nás
09.10.2017
„Barokní skvost jako dar ženě.“ Toto heslo zaujalo studenty třídy 3. E při plánování odborné exkurze
Veletrh vzdělávání Hodonín 4.-5. 10 2017
09.10.2017
4.-5..10.2017 se konal v Hodoníně už po dvacáté první Veletrh vzdělávání pořádaný SSŠ Brno. Naše škola a dalších 58 škol zde prezentovalo své obory a zaměření.
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky maturitních oborů
07.09.2017
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 31. 8. – 3. 9. 2017. Celkem se ho zúčastnilo 55 studentů.
Důležité – pokladna
01.07.2017
V den předávání maturitních vysvědčení a výučních listů bude pokladna otevřena pro končící studenty
Jezdecké závody „Pohár města Kroměříže“ 17. 6. 2017
21.06.2017
Nádherné prostředí Pionýrské louky Podzámecké zahrady, čerstvě upravené trávníky, vyzdobený parkur se skokovými překážkami, ochozy s lavičkami plné zvědavých příznivců parkurových závodů i přívětivé počasí, i když na tuto roční dobu trochu chladnější, při
Tradiční ochutnávka v Kroměříži
16.06.2017
Žáci 2. S oboru Gastronomie – wellness naší školy připravili ochutnávku moučníků a pomazánek.
Výstavka bylinek
05.06.2017
Žáci 2. S. oboru vzdělávání Gastronomie kuchař – číšník – wellness připravili výstavku čerstvých bylinek pod názvem „Znáš zelené koření?“.
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz