úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Čtvrtý ročník Gastronomického sympozia v Kroměříži

Aktuality

Čtvrtý ročník Gastronomického sympozia v Kroměříži [29.10.2012]
V minulých dnech se v prostorách Společenského sálu Střední školy hotelové a služeb (SŠHS) v Kroměříži pro Univerzitu Tomáše Bati (UTB) Zlín pod záštitou doc. Ing. Romana Čermáka, Ph. D., děkana fakulty technologické,UTB ve Zlíně, konalo Gastronomické sympozium zaměřené na biologické a nutriční hodnoty potravin. Akci organizovali učitelé SŠHS Ing. Václav Forman a Bc. Karel Netopil spolu s žáky 4. ročníku oboru Hotelnictví, pro něž bylo zajištění této akce praktickou maturitní zkouškou.
První programová část sympozia byla zaměřena na přednášky, při kterých byly podávány teplé nápoje a chuťovky. V odpoledních hodinách byl pro všechny zúčastněné v prostorách jídelny Na Lindovce pořádán žáky 4. S pod vedením Ing. Václava Formana raut. Podílel se na něm i pan Albert Hauptmann z firmy Bonduelle. Byly zde také prezentovány výrobky cukrářů z naší školy, ukázky studené kuchyně, pestrá nabídka pečených mas, při jejichž přípravě bylo použito koření od pana Roberta Tichého, které zde bylo poprvé použito v České republice.
Na závěr Gastronomického sympozia proběhla degustace vín. Účastníci mohli ochutnat 15 – 20 vzorků vína tuzemské i zahraniční produkce. Na besedě se představilo několik studentů se specializací na vinařské technologie a somelierství. Při degustaci vína podali odborný výklad prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc., a Ing. Pavla Burešová, Ph. D. Prezentace vín trvala do pozdních večerních hodin a všichni účastníci si užili chuti dobrého vína a zábavy.
Akce dopadla úspěšně, účastníci byli se službami a s prací studentů naší školy spokojeni.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
Cukrářka naší školy obhájila loňský titul
04.02.2019
Mimořádným úspěchem, podobně jako v loňském roce, skončila pro naši školu soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“.
Školní kolo soutěže v ruském jazyce
04.02.2019
V úterý 29.1 2019 proběhlo školní kolo soutěže, kterého se zúčastnilo 7 studentů
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz