úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Junior Brno – Bidvest Cup2017

Aktuality

Gastro Junior Brno – Bidvest Cup2017 [26.01.2017]
23. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup2017 se v letošním roce konal ve dnech 19.–21. ledna 2017 v prostorách brněnského výstaviště.  Pro soutěžící oboru „Kuchař“ a „Cukrář“ byla proto soutěž mnohem náročnější, neboť podle celosvětových pravidel WACS nevěděli, s jakými surovinami budou pracovat.
V soutěži kuchařů soutěžil za naši školu Roman Máčala ze třídy 3.A. Po vylosování z tajného koše připravil pokrm „Pečený candát na tymiánu s citrónovou omáčkou, batátovo-celerovým pyré a restovanou zeleninou“. Komise složená z akreditovaných komisařů AKC ČR hodnotila jeho pokrm kladně a Roman Máčala se umístil ve stříbrném pásmu. Náročnou přípravou na soutěž ho provázela Mgr. Kristýna Tvrdá.
Cukrářskou kategorii reprezentovala Dana Najkerová, zkušená cukrářka, nyní žákyně 1. ročníku nástavbového studia na naší škole. Po vylosování z tajného koše připravila „Jablečno-hruškový  páj s vanilkovou panna cotou a čokoládovou omáčkou doplněnou tvarohovo-jogurtovou šlehačkou“. Porota ocenila zvlášť velmi kladně i úpravu výrobku a Dana od poroty získala umístění v bronzovém pásmu.  Celou náročná příprava na soutěž probíhala pod vedením Bc. Gabriely Hanákové.
Číšníci měli za úkol přípravu 2 porcí palačinek před zraky hosta a současně provést servis vhodného nápoje. V této kategorii soutěžil za naši školu David Kulich, který před odbornou porotou servíroval flambované palačinky s krémem mascarpone a živými květy. Za velmi pěkný výkon skončil David ve stříbrném pásmu na 1. místě. Příprava na soutěž probíhala pod odborným dohledem Mgr. Ivany Hašové.
Všem soutěžícím a zejména také učitelům, kteří žáky na soutěž připravovali, patří velké poděkování.

 

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.
19.10.2018
Praktický týden 1.10 – 5. 10. 201
Světový den chleba
19.10.2018
Již 4. rokem slaví naše republika „Světový den chleba“. Tento svátek vyhlásila světová organizace řemeslných pekáren a je představován různým způsobem. I naše škola, která již více než 25 let vychovává mladé pekaře, se připojila k tomuto svátku.
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz