úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Junior Brno – Bidvest Cup2017

Aktuality

Gastro Junior Brno – Bidvest Cup2017 [26.01.2017]
23. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup2017 se v letošním roce konal ve dnech 19.–21. ledna 2017 v prostorách brněnského výstaviště.  Pro soutěžící oboru „Kuchař“ a „Cukrář“ byla proto soutěž mnohem náročnější, neboť podle celosvětových pravidel WACS nevěděli, s jakými surovinami budou pracovat.
V soutěži kuchařů soutěžil za naši školu Roman Máčala ze třídy 3.A. Po vylosování z tajného koše připravil pokrm „Pečený candát na tymiánu s citrónovou omáčkou, batátovo-celerovým pyré a restovanou zeleninou“. Komise složená z akreditovaných komisařů AKC ČR hodnotila jeho pokrm kladně a Roman Máčala se umístil ve stříbrném pásmu. Náročnou přípravou na soutěž ho provázela Mgr. Kristýna Tvrdá.
Cukrářskou kategorii reprezentovala Dana Najkerová, zkušená cukrářka, nyní žákyně 1. ročníku nástavbového studia na naší škole. Po vylosování z tajného koše připravila „Jablečno-hruškový  páj s vanilkovou panna cotou a čokoládovou omáčkou doplněnou tvarohovo-jogurtovou šlehačkou“. Porota ocenila zvlášť velmi kladně i úpravu výrobku a Dana od poroty získala umístění v bronzovém pásmu.  Celou náročná příprava na soutěž probíhala pod vedením Bc. Gabriely Hanákové.
Číšníci měli za úkol přípravu 2 porcí palačinek před zraky hosta a současně provést servis vhodného nápoje. V této kategorii soutěžil za naši školu David Kulich, který před odbornou porotou servíroval flambované palačinky s krémem mascarpone a živými květy. Za velmi pěkný výkon skončil David ve stříbrném pásmu na 1. místě. Příprava na soutěž probíhala pod odborným dohledem Mgr. Ivany Hašové.
Všem soutěžícím a zejména také učitelům, kteří žáky na soutěž připravovali, patří velké poděkování.

 

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
Cukrářka naší školy obhájila loňský titul
04.02.2019
Mimořádným úspěchem, podobně jako v loňském roce, skončila pro naši školu soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“.
Školní kolo soutěže v ruském jazyce
04.02.2019
V úterý 29.1 2019 proběhlo školní kolo soutěže, kterého se zúčastnilo 7 studentů
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz