úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Junior Brno 2016 – Bidvest Cup

Aktuality

Gastro Junior Brno 2016 – Bidvest Cup [19.01.2016]
22. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2016 – Bidvest Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že byla poprvé zrušena regionální předkola.  Pro soutěžící oboru „Kuchař“ a „Cukrář“ byla proto soutěž mnohem náročnější, neboť podle celosvětových pravidel WACS nevěděli, s jakými surovinami budou pracovat.
V soutěži kuchařů soutěžil za naši školu Roman Solař ze třídy 2. S. Po vylosování z tajného koše připravil pokrm „Kančí s rozmarýnovou lodičkou, dýňovým pyré a hlívou ústřičnou“. Komise složená z akreditovaných komisařů AKC ČR hodnotila jeho pokrm kladně a Roman Solař se umístil v bronzovém pásmu. Náročnou přípravou na soutěž ho provázela Mgr. Věra Pospíšilová.
Cukrářskou kategorii reprezentovala Dana Najkerová , zkušená žákyně 3. ročníku. Po vylosování z tajného koše připravila „Créme brulée s omáčkou z lesního ovoce a vanilkovým šodó, šlehačkou a mascarpone s čokoládou“. Porota ocenila zvlášť velmi kladně i úpravu výrobku a Dana od poroty získala bronzový diplom.  Celou náročná příprava na soutěž probíhala pod vedením Bc. Gabriely Hanákové.
Číšníci měli za úkol alternativní přípravu čaje se zapracováním ovoce jako součást čaje. V této kategorii soutěžila za naši školu Monika Kolajová, která před odbornou porotou servírovala čaj Rooibos, flambované jablko s vanilkovou omáčkou a makronkou. Za velmi pěkný výkon byla Monika ohodnocena stříbrným diplomem. Příprava na soutěž probíhala pod odborným dohledem MGR. Ivany Hašové.
Všem soutěžícím a zejména také učitelům, kteří žáky na soutěž připravovali, patří velké poděkování.








« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz