úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup

Aktuality

Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup [25.01.2019]
Jubilejní 25. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících oboru Kuchař, Cukrář a Barman,  se účastnili  poprvé i studenti oboru Barista a Teatender, kdy společně s číšníkem vytvořili dvoučlenný tým.
Ve dvoučlenném týmu soutěžila děvčata Julie Čulíková za  baristy a Tereza Vaňková za číšníky, obě studentky  2. ročníku Hotelové školy. Jejich úkolem bylo za vzájemné spolupráce uvést hosty do kavárny, vzájemně s hosty komunikovat, připravit 3 druhy kávy a nakonec kávu prezentovat. Pro děvčata úplně první soutěž, porotu nadchla a umístila se celkově ve zlatém pásmu. Nádherný úspěch a samozřejmě úžasná zkušenost.
Za barmany nás reprezentoval Robin Krkoška z 2. ročníku Hotelové školy. Přestože to byla jeho první soutěž, přesvědčil porotu o svých znalostech v tomto oboru, a celkově se umístil ve stříbrném pásmu s míchaným nápojem „Tečka páteční noci“.
 Za kuchaře naši školu reprezentoval Tomáš Papánek, student 3. ročníku oboru Gastronomie. Letošní rok u kuchařů a cukrářů přinesl také změnu, která spočívala v tom, že již dopředu studenti věděli, z jaké suroviny z tajného koše budou vařit. V pátek, kdy Tomáš soutěžil, byla drůbež. Tomáš připravoval 4 porce moderního jídla z kuřecího supreme. Porota jeho úkol hodnotila kladně a odměnila bronzovým pásmem.
Za cukráře soutěžila Sára Hrubá, studenta 3. ročníku obru Cukrář.  V pátek studenti připravovali rýžový nákyp nebo suflé. Sára se ujala v limitu 45 minut připravovat suflé s ovocem a při konečném hodnocení byla odměněna diplomem. 
Studentům patří velké poděkování, ale nesmíme zapomenout také učitele odborného výcviku, kteří měli největší podíl na výsledcích v soutěži. Jedná se o Bc. Miroslavu Zaviačičovou, Bc. Ludmilu Krčmovou a  Bc. Gabrielu Hanákovou Všem patří velký dík a pevné nervy v náročné pedagogické činnosti.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Výběrové řízení
18.04.2019
„Výběrové řízení – Dodávka a montáž pekařské pece“
Gastro Mánes 2019
13.04.2019
Ve Střední škole hotelové a služeb Kroměříž se 10. dubna 2019 uskutečnil již 13. ročník celostátní soutěže Gastro Mánes zaměřený na studenou kuchyni. Celá soutěž se nesla v duchu „Vařit se má s láskou a s úsměvem“.
Fairtrade den na téma Indie
11.04.2019
9. dubna 2019 se uskutečnil na naší škole FT den na téma Indie. V dopoledních hodinách proběhla ve společenském sále prezentace a výstava pro studenty středních škol s ochutnávkou indického čaje.
SŠHS Kroměříž na prvních jarních závodech v Opavě
11.04.2019
První dubnový víkend 6. – 7. 4. 2019 strávila Ing. Michaela Fojtová (učitelka teoretického vyučování odborných předmětů oboru Jezdec a chovatel koní), startující pro letošní sezonu 2019 za subjekt Střední školy hotelové a služeb Kroměříž,
Zájezd do Budapešti
09.04.2019
Dne 3. 4. 2019 uspořádala studentská firma Travel&meeT ze 3.E zájezd do Budapešti, kde si pro účastníky připravila opravdu pestrý program plný poznávání města.
Carving – kuchařská artistika v Hradci Králové 2019
01.04.2019
Gastronomičtí řezbáři vytvářeli umělecká díla na dalším ročníku Vitana Cup 2019, kterou pořádala pobočka AKC ČR Východní Čechy v kongresovém centru Aldis.
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz