úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Kroměříž – TESCOMA CUP 2013

Aktuality

Gastro Kroměříž – TESCOMA CUP 2013 [01.04.2013]
Ve dnech 21. 3. a 22. 3. se na půdě Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži konal 2. ročník soutěže mladých kuchařů v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí soutěžících kuchařů – Gastro Kroměříž – TESCOMA CUP 2013, pod záštitou ministra školství České republiky, hejtmana Zlínského kraje, starostky města Kroměříže, prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE, starostky města Chropyně. Generálním partnerem soutěže byla TESCOMA a hlavními partery INTERGAST PRAHA, Bonduelle a JOSPO – Josef Pospíšil. Hlavním organizátorem byl Ing. Václav Forman s maturitním týmem studentů Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži a Ing. Eva Kočířová. Ředitelem soutěže byl Ing. Petr Hajný, ředitel SŠHS Kroměříž. Soutěžící byli rozděleni do tří kategorií – junioři (do 18 let), senioři (nad 19 let) a zahraniční junioři (z Polska a Itálie). Juniorů bylo celkem 27, seniorů 16 a zahraničních juniorů 6. Každý soutěžící měl na přípravu pokrmu 45 minut a musel připravit pokrm z vepřové krkovice, mletého masa (které dodal partner soutěže JOSPO – Josef Pospíšil) a zeleniny Bonduelle (dodané firmou Bonduelle), ostatní ingredience si mohl určit sám dle svého uvážení. Pokrm musí být připraven tak, aby odpovídal gastronomickým pravidlům. Poté byl pokrm zhodnocen odbornou komisí, která udělovala body jak za přípravu jídla, tak i za hygienu, vzhled, servírování a chuť. Všechny pokrmy byly k nahlédnutí na stole, kde byly vystavené pro diváky a účastníky soutěže. Po skončení soutěže byl ve čtvrtek připraven raut Bc. Pospíšilovou v hotelové restauraci na již zmiňované střední škole. Zúčastnit rautu se mohli soutěžící s doprovody a také VIP hosté, kteří nás poctili svou účastí na soutěži. Pro každého soutěžícího byla připravena spousta hodnotných cen od sponzorů a partnerů soutěže a každý také obdržel diplom, medaili a tři nejlepší získali pohár. Absolutním vítězem v kategorii junioři se stala Lucie Cinková a v kategorii senioři, stejně jako v předchozím ročníku, Marek Schober. V sále bylo také možné si prohlédnout výstavu výrobků od firmy HEINZ, SAHM GASTRO a TESCOMA. Soutěž byla zakončena vystoupením taneční skupiny. Pro úspěch soutěže se další ročník bude konat ve stejných dnech opět na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži ve dnech 19. – 21. 3. 2014.

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz