úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Kroměříž – Tescoma cup 2014

Aktuality

Gastro Kroměříž – Tescoma cup 2014 [23.03.2014]
Gastro Kroměříž – Tescoma cup 2014
pod záštitou
Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
hejtmana Zlínského kraje – MVDr. Stanislava Mišáka
starostky města Kroměříže – Mgr. Daniely Hebnarové
prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
a WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE
Bc. Miroslava Kubece
předsedy Asociace číšníků České republiky - Mgr. Radka Bušiny
prezidenta Asociace hotelů a restaurací - Ing. Václava Stárka

Ve středu 19. března 2014 a ve čtvrtek 20. března se konal 3. ročník soutěže Gastro Kroměříž – Tescoma cup, který pořádala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži s maturanty 4. ročníku v rámci praktické maturity.
Do společenského sálu školy přijelo přes 100 soutěžících z celé České republiky, ale i z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska. Soutěžící se dělili do 6 kategorií, kterými byly: kuchař junior, kuchař senior, cukrář junior, cukrář senior, sommeliér a barista.
Ve středu probíhala soutěž kuchařů juniorů. Jejich úkolem byla příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou byl králík.
Ve čtvrtek soutěžili kuchaři senioři, kteří měli taktéž za úkol připravit králíka v časovém limitu 45 minut.
Cukráři junioři měli vyrobit 6 kusů výrobků CUPCAKES (zdobený muffin) s jarní tématikou, 4 kusy výrobku budou výstavní a 2 kusy degustační. Na výrobu Muffinu měli 50 minut + 25 minut na přípravu.
Cukráři senioři si výrobky připravili už doma, které si potom přivezli s sebou a vystavili je ve společenském sálu. Slavnostní výrobek byl dort libovolného tvaru o maximální velikosti 5 kg.
A další soutěžící v kategorii sommeliéři měli vědomostní test z nápojové gastronomie, dále rozebírali červené víno spolu se servisem včetně dekantace, doporučení vhodného pokrmu a komunikaci s hostem.
Poslední kategorií byli baristi, ti měli za úkol připravit 4× espresso a 4× cappuccino.
Akce proběhla bez problému a můžeme ji zhodnotit jako zdařilou a zajímavou. Doufáme, že další ročník bude také úspěšný a soutěžících se přihlásí příští rok o něco víc.
Martina Hanzlíková, Tereza Šarmanová
VÝSLEDKY SOUTĚŽE:
KUCHAŘ JUNIOR:

1. místo - Caputová Iveta
2. místo - Rýznarová Dominika
3. místo - Levová Veronika
KUCHAŘ SENIOR:
1. místo - Dudák Jakub
2. místo - Schober Marek
3. místo - Vedral Jakub
CUKRÁŘ JUNIOR:
1. místo - Laštuvková Denisa
2. místo - Kopřivová Michaela
3. místo - Nováková Tereza
CUKRÁŘ SENIOR:
1. místo - Pobořilová Yvona
2. místo - Tůnová Markéta
3. místo - Čapková Lenka
SOMMELIÉŘI:
1. místo - Ševčík Martin
2. místo - Lonardi Rachele
3. místo - Carlos Daniel de Moura Ferreira de Brito
BARISTI:
1. místo - Kanyzová Klára
2. místo - Šimánek Štěpán
3. místo - Dudek Kristián



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
Zemědělská výstava Kotojedy 2018
12.06.2018
Je dlouholetou tradicí, že se žáci a učitelé Střední školy hotelové a služeb podílí na organizaci Zemědělské výstavy v Kroměříži, která se koná každé 2 roky.
Znáš zelené koření?
12.06.2018
Žáci 2. E oboru Hotelnictví připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“. Bylinky si prohlédli také žáci oboru Stravovací a ubytovací služby a určovali jednotlivé rostlinky podle vzhledu a vůně.
Florbalový turnaj
29.05.2018
V pátek dne18. 5. 2018 se konal ve zlínské tělocvičně florbalový turnaj pořádaný Střední školou obchodu a gastronomie.
Zažij DofE
28.05.2018
Program DofE (Cena vévody z Edinburghu) je tady od toho, aby ti pomohl zdolat výzvy, které bys chtěl/a překonat a splnit si sny, které máš. V programu DofE se budeš dlouhodobě a pravidelně věnovat aktivitám ve čtyřech oblastech: rozvoj talentu,
Návštěva hotelů Hilton v Praze
23.05.2018
Žáci oboru hotelnictví, třída 1. E v doprovodu třídního učitele Ing. Jindřicha Matějíčka a učitelů odborných předmětů Mgr. Ivany Hašové a Mgr. Andrei Mišurcové se zúčastnili kariérních dnů hotelu Hilton v Praze. Ujal se nás Michal Hradilík Cluster Recruit
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz