úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro makro Cup 2014

Aktuality

Gastro makro Cup 2014 [22.04.2014]
Ve středu 16. dubna 2014 pořádala Střední škola gastronomie a služeb Přerov 7. ročník soutěže pro žáky gastronomických škol Gastro makro Cup 2014. Úkolem letošního ročníku, kterého se zúčastnilo celkem 14 soutěžících v oboru kuchař, byly připravit 4 porce moderního teplého pokrmu z panenské svíčkové. Soutěžící mohli zvolit libovolnou technologickou úpravu s lehkou a těžkou přílohou v časovém limitu 45 minut.
Základní surovinu – panenskou svíčkovou dodala firma Makro, která byla hlavním partnerem této soutěže. Tříčlenná porota ve složení Luděk Bil, Tomáš Aurat a Patrik Čechák měla velmi těžkou úlohu, neboť všichni soutěžící pojali přípravu a vlastní soutěž velmi zodpovědně. Naši školu reprezentovali 2 soutěžící – Ondřej Žídek, žák 2. S, kterého na soutěž připravovala Bc. Kristýna Tvrdá. Ondřej připravil vepřovou panenku s jemnou špenátovou fáší, podávanou s gratinovanými brambory a pošírovanou cibulkou. Ondra porotu přesvědčil o svých kvalitách a ta jej odměnila nádherným 2. místem.
Druhý soutěžící z naší školy byl Lukáš Vymětalík, žák 2. A, kterého připravovala Mgr. Marie Zachová. Lukáš zhotovil a prezentoval panenskou svíčkovou „Wellington“ s višňovou redukcí a grilovanou cuketou. I zde byla porota spokojena a Lukáše odměnila 5. místem. Oběma chlapcům a mistrovým patří poděkování za čas a úsilí, věnované přípravě na soutěž.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz