úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro makro Cup 2017

Aktuality

Gastro makro Cup 2017 [21.04.2017]
Ve středu 12. dubna 2017 pořádala Střední škola gastronomie a služeb Přerov výroční 10. ročník soutěže pro žáky gastronomických škol „Gastro makro Cup 2017“. Úkolem letošního ročníku, kterého se zúčastnilo celkem 14 soutěžících v oboru kuchař, byly připravit 4 porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – vepřové kotlety bez kosti a předepsaných povinných surovin – dýňové, brokolicové nebo hráškové pyré. Soutěžící mohli zvolit libovolnou technologickou úpravu s lehkou a těžkou přílohou v časovém limitu 45 minut.
Základní surovinu – vepřovou kotletu dodala firma Makro, která byla hlavním partnerem této soutěže. Tříčlenná porota měla velmi nelehkou úlohu, neboť všichni soutěžící pojali přípravu  a vlastní soutěž  letošního ročníku velmi zodpovědně. Naši školu reprezentoval  Roman Máčala, žák 3. ročníku učebního oboru Kuchař - číšník, který  připravil „Konfitovanou vepřovou kotletu s pohankou vařenou v houbovém consomé s dýňovým pyré bonduelle, ozdobené ořechovým prachem a pyré z hub a doplněné dýňovou rolkou, plněnou fáší na medvědím česneku“. Druhým soutěžícím naší školy byl David Kulich, student 3. ročníku maturitního oboru Hotelnictví, který před odbornou komisí zhotovil „Roládku z vepřové kotlety plněnou fáší v listovém kabátku, s hráškovým pyré, zeleninovou bramborou, holandskou omáčkou, zdobenou mrkvovým prachem“. Při vyhlášení výsledků jsme byli velmi potěšeni umístěním Romana Máčaly, který ve zlatém pásmu získal 4. místo a dále David Kulich přesvědčil komisi o svém kuchařském umění a získal stříbrné pásmo.
Romanovi i Davidovi patří velká gratulace, protože tato soutěž byla pro ně již několikátá v pořadí a vždy dosáhli velmi pěkných výsledků. Poděkovat nesmíme zapomenout i Mgr. Kristýně Tvrdé, která v letošním roce připravovala žáky na kuchařské soutěže.



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.
19.10.2018
Praktický týden 1.10 – 5. 10. 201
Světový den chleba
19.10.2018
Již 4. rokem slaví naše republika „Světový den chleba“. Tento svátek vyhlásila světová organizace řemeslných pekáren a je představován různým způsobem. I naše škola, která již více než 25 let vychovává mladé pekaře, se připojila k tomuto svátku.
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz