úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro makro Cup 2017

Aktuality

Gastro makro Cup 2017 [21.04.2017]
Ve středu 12. dubna 2017 pořádala Střední škola gastronomie a služeb Přerov výroční 10. ročník soutěže pro žáky gastronomických škol „Gastro makro Cup 2017“. Úkolem letošního ročníku, kterého se zúčastnilo celkem 14 soutěžících v oboru kuchař, byly připravit 4 porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – vepřové kotlety bez kosti a předepsaných povinných surovin – dýňové, brokolicové nebo hráškové pyré. Soutěžící mohli zvolit libovolnou technologickou úpravu s lehkou a těžkou přílohou v časovém limitu 45 minut.
Základní surovinu – vepřovou kotletu dodala firma Makro, která byla hlavním partnerem této soutěže. Tříčlenná porota měla velmi nelehkou úlohu, neboť všichni soutěžící pojali přípravu  a vlastní soutěž  letošního ročníku velmi zodpovědně. Naši školu reprezentoval  Roman Máčala, žák 3. ročníku učebního oboru Kuchař - číšník, který  připravil „Konfitovanou vepřovou kotletu s pohankou vařenou v houbovém consomé s dýňovým pyré bonduelle, ozdobené ořechovým prachem a pyré z hub a doplněné dýňovou rolkou, plněnou fáší na medvědím česneku“. Druhým soutěžícím naší školy byl David Kulich, student 3. ročníku maturitního oboru Hotelnictví, který před odbornou komisí zhotovil „Roládku z vepřové kotlety plněnou fáší v listovém kabátku, s hráškovým pyré, zeleninovou bramborou, holandskou omáčkou, zdobenou mrkvovým prachem“. Při vyhlášení výsledků jsme byli velmi potěšeni umístěním Romana Máčaly, který ve zlatém pásmu získal 4. místo a dále David Kulich přesvědčil komisi o svém kuchařském umění a získal stříbrné pásmo.
Romanovi i Davidovi patří velká gratulace, protože tato soutěž byla pro ně již několikátá v pořadí a vždy dosáhli velmi pěkných výsledků. Poděkovat nesmíme zapomenout i Mgr. Kristýně Tvrdé, která v letošním roce připravovala žáky na kuchařské soutěže.



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Hamadi ukázala své kvality
06.12.2017
Studentská firma Hamadi ze třídy 3. F předvedla výbornou práci. Byla oslovena managementem americké společností Smiths Medical
Posezení v Libosvárech
02.12.2017
Dne 2. 12. 2017 v Libosvárech, malé vesničce nedaleko Bystřice pod Hostýnem, uspořádaly místní seniorky posezení.
Studentská firma 1. D ConFirm na výbornou
26.11.2017
Dne 20. listopadu 2017 se v Domě kultury v Kroměříži uskutečnilo předvánoční setkání neziskových organizací, které pořádal Městský úřad, jako poděkování za dosavadní činnost.
Eliteam a jeho první akce!
15.11.2017
První úspěšnou akci má v letošním školním roce za sebou studentská společnost třídy 3. E Eliteam.
Kvalita potravin nás zajímá!
09.11.2017
Dne 7. listopadu 2017 jsme na naší škole přivítali paní europoslankyni MUDr. Olgu Sehnalovou. Její přednáška byla o práci v Evropském parlamentu. Nejvíce nás ale zajímalo téma dvojí kvality výrobků, zejména potravin a nekalé praktiky obchodníků. Tomuto
Třídní schůzky ve školním roce 2017/2018
01.11.2017
24. 11. 2017 15:00 informace pro rodiče ve společenském sálu, po ukončení
Pěstuj planetu – Světový den potravin 2017
25.10.2017
V letošním roce se SŠHS Kroměříž opět zapojila do kampaně „Pěstuj planetu“ a oslavila Světový den potravin. V naší hotelové restauraci studenti s vyučujícími připravovali menu z dýně, např. dýňovou polévku, zelí, placky a dýňový
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz