úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Mánes 2017 – zpráva

Aktuality

Gastro Mánes 2017 – zpráva [20.04.2017]
Dne 12. 4. 2017 pořádala Střední škola hotelová a služeb 11. ročník celostátní soutěže odborných učilišť oboru Stravovací a ubytovací služby zaměřené na studenou kuchyni s názvem GASTRO MÁNES.
Pozvání přijala dvoučlenná družstva:
  • Odborné učiliště a Praktická škola, Lomená 44,  Brno
  • OU a PrŠ Hlučín, ČSA 4a, Hlučín
  • Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov, Pražská 702, Chomutov  
  • Integrovaná střední škola Brněnská 1405, Moravská Třebová
  • SOŠ, SOU Třešť, K Valše 38, Třešť
  • Odborné učiliště a Praktická škola, Nový Jičín, Sokolovská 487/45, Nový Jičín
Soutěž GASTRO MÁNES zahájil ředitel škol Ing. Petr Hajný.
Naši školu reprezentovaly žákyně 2. ročníku Hana Janečková a Kateřina Hrabánková.
Úkolem soutěžících bylo v první části připravit plněná vejce – 10 porcí a 5 porcí salátu – hlavní surovina celer.
Ve druhé části před zraky poroty, hostů a ostatních soutěžících dvoučlenné družstvo předvedlo formou pódiového vystoupení přípravu předkrmového salátu – hlavní surovina byla mrkev.
Výkony soutěžících hodnotila tříčlenná komise.
Předsedkyní komise byla Katarína Doležalová, majitelka penzionu „Vila u přehrady“ v Luhačovicích, členem komise byla Eva Fuksová, vedoucí školní jídelny a Marian Vystrčil šéfkuchař SŠHS Kroměříž.
Hodnotící komise sledovala, jak jednotliví soutěžící plní zadané úkoly při přípravě pokrmů nejen v kuchyni, ale i při pódiovém vystoupení. Hodnocen byl vzhled, úprava, chuť, využití a zpracování surovin, nápaditost, originalita, prezentace soutěžního výrobku, čistota pracoviště a hygiena.
1. místo v letošním 11. ročníku celostátní soutěže GASTRO MÁNES získalo domácí soutěžní družstvo Střední školy hotelové a služeb Kroměříž Hana Janečková a Kateřina Hrabánková,  2. místo soutěžící ze Střední školy technické, gastronomické a automobilní Chomutov Nikola Adamová a Nikola Kováčová, 3. místo obsadilo soutěžní družstvo z OU a PrŠ Hlučín Jakub Bajgar a Jiří Švéd.
Soutěžící byli odměněni poháry, diplomy a věcnými dary. 
Soutěž se konala díky podpoře MŠMT ČR a sponzorů: firma Ceria s. r. o. Brno, SALIX květinářství  Kroměříž, firma FOODIS s.r.o. restaurace Vodní Meloun  Kroměříž, Obchůdek se zdravou výživou Ztracená ulice  Kroměříž, Vinárna u mandlovny  Bystřice pod Hostýnem a Zemědělský podnik KVASICKO a.s.

Výsledky:
vysledky 2017




« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Hamadi ukázala své kvality
06.12.2017
Studentská firma Hamadi ze třídy 3. F předvedla výbornou práci. Byla oslovena managementem americké společností Smiths Medical
Posezení v Libosvárech
02.12.2017
Dne 2. 12. 2017 v Libosvárech, malé vesničce nedaleko Bystřice pod Hostýnem, uspořádaly místní seniorky posezení.
Studentská firma 1. D ConFirm na výbornou
26.11.2017
Dne 20. listopadu 2017 se v Domě kultury v Kroměříži uskutečnilo předvánoční setkání neziskových organizací, které pořádal Městský úřad, jako poděkování za dosavadní činnost.
Eliteam a jeho první akce!
15.11.2017
První úspěšnou akci má v letošním školním roce za sebou studentská společnost třídy 3. E Eliteam.
Kvalita potravin nás zajímá!
09.11.2017
Dne 7. listopadu 2017 jsme na naší škole přivítali paní europoslankyni MUDr. Olgu Sehnalovou. Její přednáška byla o práci v Evropském parlamentu. Nejvíce nás ale zajímalo téma dvojí kvality výrobků, zejména potravin a nekalé praktiky obchodníků. Tomuto
Třídní schůzky ve školním roce 2017/2018
01.11.2017
24. 11. 2017 15:00 informace pro rodiče ve společenském sálu, po ukončení
Pěstuj planetu – Světový den potravin 2017
25.10.2017
V letošním roce se SŠHS Kroměříž opět zapojila do kampaně „Pěstuj planetu“ a oslavila Světový den potravin. V naší hotelové restauraci studenti s vyučujícími připravovali menu z dýně, např. dýňovou polévku, zelí, placky a dýňový
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz