úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Mánes 2017 – zpráva

Aktuality

Gastro Mánes 2017 – zpráva [20.04.2017]
Dne 12. 4. 2017 pořádala Střední škola hotelová a služeb 11. ročník celostátní soutěže odborných učilišť oboru Stravovací a ubytovací služby zaměřené na studenou kuchyni s názvem GASTRO MÁNES.
Pozvání přijala dvoučlenná družstva:
  • Odborné učiliště a Praktická škola, Lomená 44,  Brno
  • OU a PrŠ Hlučín, ČSA 4a, Hlučín
  • Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov, Pražská 702, Chomutov  
  • Integrovaná střední škola Brněnská 1405, Moravská Třebová
  • SOŠ, SOU Třešť, K Valše 38, Třešť
  • Odborné učiliště a Praktická škola, Nový Jičín, Sokolovská 487/45, Nový Jičín
Soutěž GASTRO MÁNES zahájil ředitel škol Ing. Petr Hajný.
Naši školu reprezentovaly žákyně 2. ročníku Hana Janečková a Kateřina Hrabánková.
Úkolem soutěžících bylo v první části připravit plněná vejce – 10 porcí a 5 porcí salátu – hlavní surovina celer.
Ve druhé části před zraky poroty, hostů a ostatních soutěžících dvoučlenné družstvo předvedlo formou pódiového vystoupení přípravu předkrmového salátu – hlavní surovina byla mrkev.
Výkony soutěžících hodnotila tříčlenná komise.
Předsedkyní komise byla Katarína Doležalová, majitelka penzionu „Vila u přehrady“ v Luhačovicích, členem komise byla Eva Fuksová, vedoucí školní jídelny a Marian Vystrčil šéfkuchař SŠHS Kroměříž.
Hodnotící komise sledovala, jak jednotliví soutěžící plní zadané úkoly při přípravě pokrmů nejen v kuchyni, ale i při pódiovém vystoupení. Hodnocen byl vzhled, úprava, chuť, využití a zpracování surovin, nápaditost, originalita, prezentace soutěžního výrobku, čistota pracoviště a hygiena.
1. místo v letošním 11. ročníku celostátní soutěže GASTRO MÁNES získalo domácí soutěžní družstvo Střední školy hotelové a služeb Kroměříž Hana Janečková a Kateřina Hrabánková,  2. místo soutěžící ze Střední školy technické, gastronomické a automobilní Chomutov Nikola Adamová a Nikola Kováčová, 3. místo obsadilo soutěžní družstvo z OU a PrŠ Hlučín Jakub Bajgar a Jiří Švéd.
Soutěžící byli odměněni poháry, diplomy a věcnými dary. 
Soutěž se konala díky podpoře MŠMT ČR a sponzorů: firma Ceria s. r. o. Brno, SALIX květinářství  Kroměříž, firma FOODIS s.r.o. restaurace Vodní Meloun  Kroměříž, Obchůdek se zdravou výživou Ztracená ulice  Kroměříž, Vinárna u mandlovny  Bystřice pod Hostýnem a Zemědělský podnik KVASICKO a.s.

Výsledky:
vysledky 2017




« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz