úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Mánes 2018

Aktuality

Gastro Mánes 2018 [06.04.2018]

Vařit se má s láskou a s úsměvem

Tato slova opět po roce zazněla v úvodu celostátní soutěže kuchařských dovedností žáků odborných učilišť Gastro Mánes od předsedkyně komise Kataríny Doležalové, majitelky penzionu Vila u přehrady Luhačovice. V Prostorách SŠHS Kroměříž se dne 4. dubna 2018 uskutečnil již 12. ročník v přípravě studené kuchyně.
Soutěžící předváděli své kuchařské, aranžovací i servírovací dovednosti. K výčtu jejich umění je třeba přidat také schopnost komentátorskou, kdy museli popsat průběh přípravy salátu, případně jej doplnit zajímavostmi o vybraných surovinách.
Všichni zúčastnění nezklamali originalitou nápadů, pečlivostí při přípravě a snahou předvést svou práci v co nejlepším světle. Tématem letošního soutěžního klání byla příprava plněných hrušek, chuťovky s hlavní surovinou křen a předkrmový salát. Dvojčlenná družstva nejdříve uchystala výrobky v připravených prostorách, poté ve vylosovaném pořadí předvedla při pódiovém vystoupení přípravu předkrmového salátu s tropickým ovocem.
Odborná porota hodnotila pestrost surovin, preciznost práce soutěžících, ale také dodržování hygienických pravidel a v neposlední řadě i způsob, jakým si dvojice komentovala své pódiové vystoupení jako např. Papájovo-mangový thajský salát, Letní osvěžení s jižním ovocem a pomerančovým likérem Cointreau, Tropický mls, či Honzův salátek. Samozřejmě, že velkou roli při udílení bodů sehrála chuť předložených výrobků a vlastní aranžmá.
Vítězem soutěže se stalo družstvo z SOŠ, SOU Třešť Anita Štanglová a Jan Musílek. Druhou příčku obsadili Tereza Hořínková a Radim Polášek z OU a PrŠ Hlučín, třetí místo získali Nikola Petrová a Filip Černoch z OU a PrŠ Nový Jičín. Domácí soutěžní družstvo SŠHS ve složení Kristýna Šímová a Marek Drizi, žáci 1. ročníku oboru Stravovací a ubytovací služby – kuchařské práce připravili pod vedením Jany Valachové výborné plněné hrušky s karamelem, křenové čtverhránky a salát Tropimix.
Zúčastnění obdrželi diplomy, věcné ceny a poháry pro vítěze. Záštitu nad soutěží převzalo MŠMT ČR. Poděkování patří také všem sponzorům, pedagogům a soutěžícím, kteří se na přípravě a realizaci soutěže podíleli.
Účastníci soutěže:
OU Cvrčovice, OU a PrŠ Hlučín, OU a PrŠ Nový Jičín, SŠ prof. Z. Matějčka Ostrava – Poruba, SOŠ a SOU Třešť, SŠHS Kroměříž.



autor: Svatava Mlčochová

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz