úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Kurz sommelierská pečeť

Aktuality

Kurz sommelierská pečeť [08.01.2019]
Kurz sommelierská pečeť je určen pro studenty středních a oborových škol se zaměřením na gastronomii.
Cílem je zvýšení profese v oboru vinné kultury, zručnosti při servisu vína, poznání vína tzv. degustace a určení základních principů kombinací vín s pokrmy v zážitkové gastronomii. Studenti si prakticky vyzkouší servis bílého a červeného vína, sabrage neboli sekání sektů, získají základní návyky pro hodnocení za pomocí 100 bodové degustační tabulky.
Dále základy pro tvorbu vinného lístku, marketingu v podniku, psychologie prodeje a odpovědnosti v práci atd.
Hlavní body kurzu:
•    Klasifikace vína
•    Oblasti a podooblasti a jejich Terroir
•    Typy révy, dělení dle využití
•    Kategorizace vína dle cukernatosti, přetlaku CO2 a zbytkového cukru
•    Technologie výroby vína
•    Růžová vína a klarety
•    Autentická a Oranžová vína
•    Vady a nemoci vín
•    Degustace – aromatický profil vín
•    Řazení vín k degustaci
•    Korkový dub a alternativní uzávěry
•    Odrůdy révy vinné
•    Teplota vín
•    Snoubení pokrmů s víny
•    Menu & Vína
•    Sommelier odborník v gastronomii
•    Skladování vína a pozitivní účinky vína na zdraví člověka
•    Dubové sudu – Barrique
•    Slovník vinařských výrazů
•    Servis vína – bílého, červeného, sabrage
•    Dekantace
•    Servis doutníků

Místo konání: Zasedací místnost budova H Lindovka
Délka trvání kurzu: 4 dny včetně zkoušek (praktická a teoretická zkouška) od 5. - 8. 2. 2019
V ceně kurzu: Vína pro praktický nácvik studentů, profesionální vývrtka, vína pro degustaci, vína pro zkoušku, odborné tiskoviny.
Počet uchazečů: 14 – 20  osob
Cena kurzu: 3700,-
V případě absence studenta po zaplacení kurzovného nemá student nárok na vrácení zaplacené částky, ale má nárok na prostředky pro výuku – vína, vývrtku, odborné tiskoviny – skripta.
Žádáme: Společenský nebo pracovní oděv, psací pomůcky, příručník a standardní společenskou hygienu.
Kurz povede Marian Jemelík, hlavní sommelier Víno Hruška, obchodní manažer, degustátor a lektor gastronomie.

Přihláška a informace o kurzu Mgr. Andrea Mišurcová
email: andrea.misurcova@hskm.cz


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Jubilejní ročník celorepublikové soutěže Sladké opojení
18.05.2019
Dne 15. května se do Kroměříže sjeli již popatnácté účastníci celostátní soutěže odborných učilišť v cukrářských dovednostech, aby předvedli, čemu se naučili. Letošní téma znělo „Tak jde čas…“
Travel&Meet vítězem soutěže studentských společností!
15.05.2019
Opět je tu po roce soutěž studentských společností. Letos se konal 7. ročník, soutěžilo šest společností, které byly zaměřené na cestování, přípravu pokrmů nebo kosmetiky.
Férová snídaně 2019
13.05.2019
Krásné májové počasí letos přilákalo účastníky Férové snídaně, která se opět konala i v našem městě.
Floristická soutěž oboru zahradník
13.05.2019
V pondělí dne 6. 5. 2019 soutěžili žáci druhého a třetího ročníku oboru zahradník na Florii Kroměříž v prostoru haly "A".
Finanční gramotnost je dnes nezbytná!
01.05.2019
Na závěr čtyřleté výuky ekonomických předmětů si studenti maturitní třídy 4. E ověřili své znalosti
Májová cena Frenštátu p. R. s účastí SŠHS Kroměříž
01.05.2019
V neděli 28. 4. 2019 se konala Májová cena Frenštátu pod Radhoštěm, kde se během tohoto soutěžního dne představila i dvojice reprezentující náš subjekt Střední školy hotelové a služeb Kroměříž – Ing. Michaela Fojtová a Casco Argentino.
Výběrové řízení
30.04.2019
Výběrové řízení: SŠHS Kroměříž – rekonstrukce strukturované kabeláže
První „ST“ sezony 2019 v ESC Olomouc
25.04.2019
Ve dnech 12. – 14. 4. 2019 se konaly první jarní skokové závody v areálu ESC (Equine Sport Centre) Olomouc, kde v sobotu 13. 4. startovala i dvojice za subjekt Střední školy hotelové a služeb Kroměříž - Ing. Michaela Fojtová s koněm Langar.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz