úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Kurz studené kuchyně

Aktuality

Kurz studené kuchyně [28.03.2013]
Termín konání: 22. 4. – 25. 4. 2013
Místo konání: kuchyně Hotelové kuchyně a restaurace Hotelové školy
Cena:
  • 2.700,-Kč pro studenty SŠHS Kroměříž
  • 3.700,-Kč pro veřejnost
Lektor: Mistr kuchař Vladimír Picka
Kurz zabezpečuje Kuchařské studio pod vedením Mistra kuchaře Vladimíra Picky. Kurz má rekvalifikační charakter a je zakončen praktickou a teoretickou zkouškou. Absolventi obdrží osvědčení na základě pověření MŠMT ČR – Pracovník ve studené kuchyni.
Osvědčení je podkladem pro vyšší hodnocení při výkonu povolání. V ceně kurzu jsou suroviny na 78 druhů výrobků, které účastníci během kurzu připravují a na závěr učebního dne zkonzumují. Z ceny je zároveň hrazen závěrečný raut, na který si každý účastník může pozvat dva hosty.

Učební osnova kurzu studené kuchyně:

1. a 2. den
8:00 Zahájení kurzu zástupcem školy
8:10 Teoretická příprava
12:00-13:00 Polední přestávka
Praktické vyučování
13:00 Příprava surovin
18:00 Zhodnocení, konzultace
• konzumace výrobků

3. a 4. den

7:00 Příprava složitých výrobků studené kuchyně
12:00-13:00 Polední přestávka
13:00 Příprava dekorovaného krocana
17:00 Zhodnocení, konzultace
• konzumace výrobků
13:00-15:00 Zahájení rautu pro pozvané hosty a účastníky kurzu
15:00 Předání osvědčení
« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz