úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Mimořádný úspěch studentů naší školy na soutěži Gastro Junior Brno

Aktuality

Mimořádný úspěch studentů naší školy na soutěži Gastro Junior Brno [21.01.2015]
Studenti SŠHS opět dokázali, že škola vychovává a připravuje odborníky, kteří dosahují v oblasti gastronomie nejlepších výsledků. 15. – 17. ledna 2015 se v prostorách brněnského výstaviště konalo finále 21. ročníku soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie – Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2015. Soutěže se mohli zúčastnit pouze studenti, kteří postoupili ze dvou regionálních kol v Praze a Ostravě. Nutno předeslat, že i v těchto regionálních kolech slavili naši žáci nádherný úspěch, neboť v kategorii „Kuchař“ i „Číšník“ dosáhli vždy nejvyšších příček – tzn. ve zlatém pásmu 1. místo. Právě proto tato vynikající umístění byla výzvou, aby naši žáci byli i v tomto mezinárodním mistrovství co nejlepší.
Velkou novinkou letošního ročníku v kategorii „Kuchař“ bylo, že soutěžící si teprve 20 minut před soutěží vylosoval z tajného koše 5 surovin, ze kterých bude pokrm připravovat. Toto nové zadání je podle pravidel soutěže, které stanoví WACS (Světová asociace kuchařských spolků). Soutěžící naší školy, Dominika Rýznarová, prokázala, že opravdu patří mezi špičku soutěžících v České republice, neboť porota vyhodnotila její pokrm připravený z jehněčího masa jako jeden z nejlepších a Dominika skončila ve zlatém pásmu na 3. místě. Za náročnou přípravou žákyně stojí bezprostředně úsilí a spolupráce s Bc. Ludmilou Krčmovou, které také patří poděkování.
V kategorii „Cukrář“ reprezentovala školu Tereza Nováková. V regionálním kole, kdy soutěžící oboru cukrář připravovali 4 porce teplého nebo studeného moučníku, porota hodnotila výkon Terezy velmi kladně, bohužel neskončila na předních místech, neboť dle přísných pravidel komise byl o několik minut překročen čas na přípravu. O to více těší výsledek z tohoto celostátního finále, neboť Tereza drobné chybičky vypilovala a porota vyhodnotila její moučník také ve zlatém pásmu, na 4. místě. Být čtvrtá nejlepší v republice? Nádherný úspěch, za který patří poděkování Bc. Gabriele Hanákové, která Terezu na soutěž připravovala.
Třetí soutěžní kategorií byl obor „Číšník“. Soutěžící měli za úkol připravit 2 porce aperitivního nebo digestivního koktejlu a dále přípravu studeného předkrmu. Jakub Kadrle, který soutěžil za naši školu, byl vyhodnocen porotou ve stříbrném pásmu. Opět další vynikající výsledek pro naši školu. I zde za náročnou přípravu patří poděkování Mgr. Ivě Hašové, která již vychovala mnoho úspěšných studentů číšnického zaměření.
21. ročník mezinárodní ročník soutěže skončil pro naši školu s mimořádnými úspěchy a již nyní přejeme studentům mnoho sil při náročné přípravě do dalšího ročníku v příštím roce.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
Barokní skvosty nedaleko nás
09.10.2017
„Barokní skvost jako dar ženě.“ Toto heslo zaujalo studenty třídy 3. E při plánování odborné exkurze
Veletrh vzdělávání Hodonín 4.-5. 10 2017
09.10.2017
4.-5..10.2017 se konal v Hodoníně už po dvacáté první Veletrh vzdělávání pořádaný SSŠ Brno. Naše škola a dalších 58 škol zde prezentovalo své obory a zaměření.
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky maturitních oborů
07.09.2017
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 31. 8. – 3. 9. 2017. Celkem se ho zúčastnilo 55 studentů.
Důležité – pokladna
01.07.2017
V den předávání maturitních vysvědčení a výučních listů bude pokladna otevřena pro končící studenty
Jezdecké závody „Pohár města Kroměříže“ 17. 6. 2017
21.06.2017
Nádherné prostředí Pionýrské louky Podzámecké zahrady, čerstvě upravené trávníky, vyzdobený parkur se skokovými překážkami, ochozy s lavičkami plné zvědavých příznivců parkurových závodů i přívětivé počasí, i když na tuto roční dobu trochu chladnější, při
Tradiční ochutnávka v Kroměříži
16.06.2017
Žáci 2. S oboru Gastronomie – wellness naší školy připravili ochutnávku moučníků a pomazánek.
Výstavka bylinek
05.06.2017
Žáci 2. S. oboru vzdělávání Gastronomie kuchař – číšník – wellness připravili výstavku čerstvých bylinek pod názvem „Znáš zelené koření?“.
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz