úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Mimořádný úspěch studentů naší školy na soutěži Gastro Junior Brno

Aktuality

Mimořádný úspěch studentů naší školy na soutěži Gastro Junior Brno [21.01.2015]
Studenti SŠHS opět dokázali, že škola vychovává a připravuje odborníky, kteří dosahují v oblasti gastronomie nejlepších výsledků. 15. – 17. ledna 2015 se v prostorách brněnského výstaviště konalo finále 21. ročníku soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie – Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2015. Soutěže se mohli zúčastnit pouze studenti, kteří postoupili ze dvou regionálních kol v Praze a Ostravě. Nutno předeslat, že i v těchto regionálních kolech slavili naši žáci nádherný úspěch, neboť v kategorii „Kuchař“ i „Číšník“ dosáhli vždy nejvyšších příček – tzn. ve zlatém pásmu 1. místo. Právě proto tato vynikající umístění byla výzvou, aby naši žáci byli i v tomto mezinárodním mistrovství co nejlepší.
Velkou novinkou letošního ročníku v kategorii „Kuchař“ bylo, že soutěžící si teprve 20 minut před soutěží vylosoval z tajného koše 5 surovin, ze kterých bude pokrm připravovat. Toto nové zadání je podle pravidel soutěže, které stanoví WACS (Světová asociace kuchařských spolků). Soutěžící naší školy, Dominika Rýznarová, prokázala, že opravdu patří mezi špičku soutěžících v České republice, neboť porota vyhodnotila její pokrm připravený z jehněčího masa jako jeden z nejlepších a Dominika skončila ve zlatém pásmu na 3. místě. Za náročnou přípravou žákyně stojí bezprostředně úsilí a spolupráce s Bc. Ludmilou Krčmovou, které také patří poděkování.
V kategorii „Cukrář“ reprezentovala školu Tereza Nováková. V regionálním kole, kdy soutěžící oboru cukrář připravovali 4 porce teplého nebo studeného moučníku, porota hodnotila výkon Terezy velmi kladně, bohužel neskončila na předních místech, neboť dle přísných pravidel komise byl o několik minut překročen čas na přípravu. O to více těší výsledek z tohoto celostátního finále, neboť Tereza drobné chybičky vypilovala a porota vyhodnotila její moučník také ve zlatém pásmu, na 4. místě. Být čtvrtá nejlepší v republice? Nádherný úspěch, za který patří poděkování Bc. Gabriele Hanákové, která Terezu na soutěž připravovala.
Třetí soutěžní kategorií byl obor „Číšník“. Soutěžící měli za úkol připravit 2 porce aperitivního nebo digestivního koktejlu a dále přípravu studeného předkrmu. Jakub Kadrle, který soutěžil za naši školu, byl vyhodnocen porotou ve stříbrném pásmu. Opět další vynikající výsledek pro naši školu. I zde za náročnou přípravu patří poděkování Mgr. Ivě Hašové, která již vychovala mnoho úspěšných studentů číšnického zaměření.
21. ročník mezinárodní ročník soutěže skončil pro naši školu s mimořádnými úspěchy a již nyní přejeme studentům mnoho sil při náročné přípravě do dalšího ročníku v příštím roce.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Nabídka majetku – rentgenový přístroj
08.11.2018
Z důvodu přebytečnosti movitého majetku nabízíme k prodeji rentgenový přístroj Stomax 101 z roku 1986 za cenu 10 000,-.
Výzva k podání nabídky
29.10.2018
Dodávka konvektomatu a změkčovače vody
Na naší škole máme kreativní žáky
27.10.2018
Dne 13. října 2018 proběhlo slavnostní shromáždění v areálu Aqua Palace v Čestlicích, kde absolventi škol a pedagogové převzali ocenění Hospodářské komory ČR. Střední školu hotelovou a služeb reprezentovaly pí ředitelka Mgr. Ivana Hašová, Mgr. Andrea Mišurcová a absolventka školy Petra Nadymáčková.
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.
19.10.2018
Praktický týden 1.10 – 5. 10. 201
Světový den chleba
19.10.2018
Již 4. rokem slaví naše republika „Světový den chleba“. Tento svátek vyhlásila světová organizace řemeslných pekáren a je představován různým způsobem. I naše škola, která již více než 25 let vychovává mladé pekaře, se připojila k tomuto svátku.
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz