úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Mladí barmani a baristé v Kroměříži

Aktuality

Mladí barmani a baristé v Kroměříži [27.02.2014]
Ve středu 12. února 2014 se konal XV. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže, který pořádala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži.
Do společenského sálu školy přijelo 60 mladých barmanů a baristů z celé České republiky. Akce se uskutečnila pod záštitou České barmanské asociace, jejíž komisaři hodnotili jednotlivé kategorie, a za sponzorské podpory R. Jelínka a firem Mattoni a Monin.
Soutěž byla rozdělena do čtyř kategorií. První z nich, Classic, vyžadovala, aby soutěžící v časovém limitu 7 minut připravili 4 originální drinky. Povinnou složkou nápojů byla slivovice Honey Bohemia, sirup Monin a minerální voda Mattoni. Komisaři hodnotili nejen chuť, ale také vzhled koktejlů a technické provedení přípravy drinku. První místo vybojovala Dominika Rýznarová ze SŠHS v Kroměříži, druhé místo Robin Kapusta ze SSH s.r.o. ve Zlíně a třetí místo obsadil Daniel Biberčič ze Střediska praktického vyučování Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
V kategorii Flair junior měli soutěžící za úkol v časovém limitu 3–5 minut předvést svoje umění nejen v házení, ale i v práci s láhvemi a šejkry. Barmani museli připravit jednu porci povinného koktejlu stylem working flair a jednu porci nápoje stylem exhibition flair s využitím produktů Red Bull a Caribica White Rum. Prvenství patřilo Lukáši Konečnému ze SSŠa v Českých Budějovicích, druhé místo Lukáši Jílkovi ze SŠGHL v Bzenci a třetí místo Štěpánu Stratílkovi z HŠ Bohemia s.r.o. v Chrudimi.
V kategorii Mistr kávy junior bodovala Iva Oliveriusová z Hotelové školy V. Priessnitze v Jeseníku, za ní se umístila Věra Marťanová ze SŠPHZ v Uherském Hradišti a třetí místo obsadila Veronika Přichystalová opět z Hotelové školy v Jeseníku. Soutěžící připravovali kávu espresso, cappuccino a volný nápoj bez alkoholu.
Baristé čtvrté kategorie Mistr kávy profi soutěžili v přípravě espressa, cappuccina a volného alkoholického nápoje s použitím slivovice Honey Bohemia. První místo získal Adam Troubil z Brna, druhé místo Jan Kuruc z Lesního baru Mabo Caffé a třetí místo pak Kamil Hégr z Hotelové školy V. Priessnitze v Jeseníku.
O doprovodný program soutěže se postarali tanečníci skupiny DS Academy a Marek Hořava s Freestyle trial show.
Akci můžeme hodnotit přinejmenším jako zdařilou, profesně zajímavou a pro studenty přitažlivou. Sympatické je na ní navíc setkávání bývalých absolventů, z nichž se mnozí přijeli podívat do „své školy“ letos už po patnácté.
Mgr. Ivana Hašová



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Výběrové řízení
18.04.2019
„Výběrové řízení – Dodávka a montáž pekařské pece“
Gastro Mánes 2019
13.04.2019
Ve Střední škole hotelové a služeb Kroměříž se 10. dubna 2019 uskutečnil již 13. ročník celostátní soutěže Gastro Mánes zaměřený na studenou kuchyni. Celá soutěž se nesla v duchu „Vařit se má s láskou a s úsměvem“.
Fairtrade den na téma Indie
11.04.2019
9. dubna 2019 se uskutečnil na naší škole FT den na téma Indie. V dopoledních hodinách proběhla ve společenském sále prezentace a výstava pro studenty středních škol s ochutnávkou indického čaje.
SŠHS Kroměříž na prvních jarních závodech v Opavě
11.04.2019
První dubnový víkend 6. – 7. 4. 2019 strávila Ing. Michaela Fojtová (učitelka teoretického vyučování odborných předmětů oboru Jezdec a chovatel koní), startující pro letošní sezonu 2019 za subjekt Střední školy hotelové a služeb Kroměříž,
Zájezd do Budapešti
09.04.2019
Dne 3. 4. 2019 uspořádala studentská firma Travel&meeT ze 3.E zájezd do Budapešti, kde si pro účastníky připravila opravdu pestrý program plný poznávání města.
Carving – kuchařská artistika v Hradci Králové 2019
01.04.2019
Gastronomičtí řezbáři vytvářeli umělecká díla na dalším ročníku Vitana Cup 2019, kterou pořádala pobočka AKC ČR Východní Čechy v kongresovém centru Aldis.
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz