úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Mladí barmani a baristé v Kroměříži

Aktuality

Mladí barmani a baristé v Kroměříži [27.02.2014]
Ve středu 12. února 2014 se konal XV. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže, který pořádala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži.
Do společenského sálu školy přijelo 60 mladých barmanů a baristů z celé České republiky. Akce se uskutečnila pod záštitou České barmanské asociace, jejíž komisaři hodnotili jednotlivé kategorie, a za sponzorské podpory R. Jelínka a firem Mattoni a Monin.
Soutěž byla rozdělena do čtyř kategorií. První z nich, Classic, vyžadovala, aby soutěžící v časovém limitu 7 minut připravili 4 originální drinky. Povinnou složkou nápojů byla slivovice Honey Bohemia, sirup Monin a minerální voda Mattoni. Komisaři hodnotili nejen chuť, ale také vzhled koktejlů a technické provedení přípravy drinku. První místo vybojovala Dominika Rýznarová ze SŠHS v Kroměříži, druhé místo Robin Kapusta ze SSH s.r.o. ve Zlíně a třetí místo obsadil Daniel Biberčič ze Střediska praktického vyučování Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
V kategorii Flair junior měli soutěžící za úkol v časovém limitu 3–5 minut předvést svoje umění nejen v házení, ale i v práci s láhvemi a šejkry. Barmani museli připravit jednu porci povinného koktejlu stylem working flair a jednu porci nápoje stylem exhibition flair s využitím produktů Red Bull a Caribica White Rum. Prvenství patřilo Lukáši Konečnému ze SSŠa v Českých Budějovicích, druhé místo Lukáši Jílkovi ze SŠGHL v Bzenci a třetí místo Štěpánu Stratílkovi z HŠ Bohemia s.r.o. v Chrudimi.
V kategorii Mistr kávy junior bodovala Iva Oliveriusová z Hotelové školy V. Priessnitze v Jeseníku, za ní se umístila Věra Marťanová ze SŠPHZ v Uherském Hradišti a třetí místo obsadila Veronika Přichystalová opět z Hotelové školy v Jeseníku. Soutěžící připravovali kávu espresso, cappuccino a volný nápoj bez alkoholu.
Baristé čtvrté kategorie Mistr kávy profi soutěžili v přípravě espressa, cappuccina a volného alkoholického nápoje s použitím slivovice Honey Bohemia. První místo získal Adam Troubil z Brna, druhé místo Jan Kuruc z Lesního baru Mabo Caffé a třetí místo pak Kamil Hégr z Hotelové školy V. Priessnitze v Jeseníku.
O doprovodný program soutěže se postarali tanečníci skupiny DS Academy a Marek Hořava s Freestyle trial show.
Akci můžeme hodnotit přinejmenším jako zdařilou, profesně zajímavou a pro studenty přitažlivou. Sympatické je na ní navíc setkávání bývalých absolventů, z nichž se mnozí přijeli podívat do „své školy“ letos už po patnácté.
Mgr. Ivana Hašová



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
Cukrářka naší školy obhájila loňský titul
04.02.2019
Mimořádným úspěchem, podobně jako v loňském roce, skončila pro naši školu soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“.
Školní kolo soutěže v ruském jazyce
04.02.2019
V úterý 29.1 2019 proběhlo školní kolo soutěže, kterého se zúčastnilo 7 studentů
Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup
25.01.2019
Jubilejní 25. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících oboru Kuchař, Cukrář a Barman, se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Teatender, kdy společně s číšníkem vytvořili dvoučlenný tým.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz