úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Moravský pohár 2018

Aktuality

Moravský pohár 2018 [17.04.2018]
Od úterý 17. dubna 2018 se odborná gastronomická veřejnost a fanoušci cukrářského cechu opět zaměří na město Kroměříž. Střední škola hotelová a služeb Kroměříž ve spolupráci s AKC ČR pobočkou Brno a  společností IREKS ENZYMA, spol. s.r.o., jež je hlavním partnerem soutěže,  právě v úterý odstartují 16. ročník s mezinárodní účastí. Jestli se na březnové soutěži Gastro Kroměříž 2018 bylo na co dívat, tak u Moravského poháru to platí úplně stejně. Soutěž je vysoce ceněna s ohledem na její hlavní filosofii: „zapálit mladé cukráře a pomoci jim v kariéře profesionálů“.  Až do čtvrtka 19. dubna 2018 budou mladí studenti soutěžit, porota rozhodovat a závěrem vyhlásí „nejlepší cukrářské juniory Moravského poháru roku 2018“. Soutěž sice startuje v úterý, ale jedná se především o prezenci soutěžících a losování, které proběhne do 16. hodin. Pro hosty a média je podstatný prostor restaurace hotelové školy, kde v 17.30 hodin soutěž slavnostně odstartuje. Ve středu 17. dubna již od 8 hodin začne praktická část soutěže. A co si organizátoři připravili na mladé soutěžící?
V letošním roce je pro soutěžící stanoveno kompoziční téma „Svatba v přírodě“. Téma, ve kterém studenti musí připravit: 
1. Slavnostní výrobek (jedno nebo víceposchoďový dort) do celkové hmotnosti 6 kilogramů.
2. Tři druhy dezertů (od každého druhu 6 kusů).
3. Dekorační výrobek (tzv. skulptura) z jedlých materiálů jako jsou např. modelovací hmoty, čokoláda, karamel a podobně. 
Vysoký stupeň náročnosti úkolů je patrný z času, který mají soutěžící na splnění svých soutěžních disciplín: první den mají 7 hodin a druhý den ještě 3 hodiny. Celkem tedy mohou na svých výrobcích pracovat 10 hodin. A překročení limitu se tvrdě trestá – trestnými body. Odborným garantem a patronem je: Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočka Brno. Ředitelem soutěže je Ing. Petr Hajný, ředitel školy.

A kdo bude soutěžit? Počítá s účastí okolo 8 soutěžících. A odkud mladí mistři cukrářského řemesla přicestují? Většina z České republiky a jedna soutěžící přijede ze slovenské Bratislavy.
Přijďte se přesvědčit, že řemeslo přechází do dobrých rukou mladých talentů. Kroměřížské cukrářské klání je příslibem vysoce atraktivní akce, inspirativní a také fotogenické. Ve čtvrtek 19. dubna jsou všichni zájemci srdečně zváni na výstavu soutěžních výrobků, která proběhne od 12.30 hodin ve společenském sále školy a na ni pak v 16.30 navazuje vyhlášení výsledků a závěrečné pohoštění.
Přejme tedy závěrem soutěžícím hodně zdaru, všem ostatním příjemnou atmosféru a hodně inspirativních výrobků.
Na závěr je důležité zmínit osobnost, pod jejíž záštitou se celá akce koná: 
•    prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a  WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE - Bc. Miroslav Kubec.
Tiskovou zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová, zástupce ředitele pro odbornou výuku
Poznámka pro média: průběžné informace včetně fotografií, videí a zvukových souborů budou průběžně vyvěšovány na stránky školy na adrese:www.hskm.cz
Telefonní kontakt pro média: tel. +420 732 781 831  Ing. Eva Kočířová


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Exkurze do Rodinného vinařství Bartoníkovi
17.11.2018
Dne 1. listopadu 2018 proběhla školní exkurze do Rodinného vinařství Bartoníkovi v Mikulčicích. Tuto akci zařídila studentská firma Action&Refreshment ze třídy 3. E. O tuto akci byl velký zájem nejen z řad studentů, ale i pedagogů naší školy.
Reprezentační ples SŠHS 2019
17.11.2018
Rádi bychom Vás pozvali na ples školy, který se bude konat 11.1.2019 od 20:00 hodin ve společenském sále. Ples se nese v tématu "Na křídlech andělů". Vstupenky lze zakoupit každou středu a pátek v zelené (budova Pavlákova). Vždy od 14:00 do 16:00.
Národní fairtradová konference
16.11.2018
Národní fairtradová konference se letos konala v Brně. Jejím cílem bylo vytvořit společný prostor pro sdílení praktických zkušeností a kontaktů, spolupráci i vzájemnou motivaci k podpoře fair trade v České republice. Do Brna přijeli členové řídicích
Kampaň Fandíme Fairtrade ve škole, ve městě i na faře
13.11.2018
Naše škola se opět zapojila do akce, kterou pořádá Fairtrade Česko a Slovensko. Připravili jsme prezentaci, uvařili skvělou fairtrade kávu a navštívili jsme studenty Obchodní akademie v Kroměříži. Studenti se dozvěděli principy fungování FT, seznámili se
Nabídka majetku – rentgenový přístroj
08.11.2018
Z důvodu přebytečnosti movitého majetku nabízíme k prodeji rentgenový přístroj Stomax 101 z roku 1986 za cenu 10 000,-.
Výzva k podání nabídky
29.10.2018
Dodávka konvektomatu a změkčovače vody
Na naší škole máme kreativní žáky
27.10.2018
Dne 13. října 2018 proběhlo slavnostní shromáždění v areálu Aqua Palace v Čestlicích, kde absolventi škol a pedagogové převzali ocenění Hospodářské komory ČR. Střední školu hotelovou a služeb reprezentovaly pí ředitelka Mgr. Ivana Hašová, Mgr. Andrea Mišurcová a absolventka školy Petra Nadymáčková.
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.
19.10.2018
Praktický týden 1.10 – 5. 10. 201
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz