úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Ukončení soutěže Gastro Kroměříž 2016

Aktuality

Ukončení soutěže Gastro Kroměříž 2016 [21.03.2016]
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech 17. a 18. března 2016 celkem 85 studentů a jejich doprovody, kteří se účastnili 5. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2016. Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.
Čtvrteční 1. den soutěže byl ve znamení soutěže našich mladých kuchařů – studentů do 19 let věku. Odborná komise v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm, jehož základem bylo 600 gramů vepřové panenky.
Páteční den soutěže byl náročnější v tom, že kromě kuchařů seniorů se stejným úkolem jako junioři startovali i nadějní cukráři. Juniorským cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tématikou „čtvero ročních období“. Jak u kuchařů tak i zde u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost, hygiena. Úkolem seniorských cukrářů bylo přivézt již hotový dort na téma „čtvero ročních období“ o hmotnosti do 5 kg a degustační vzorek.
Mistrovství servisu kávy byla věnována soutěž baristů, kteří museli připravit 2x espresso, 2x cappuccino a 2x volný nápoj. Mladí sommeliéři prošli nejdříve vědomostním testem a dále provedli dle rozlosování servis vína a komunikaci s hostem.
Mezinárodní účastníci z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska navázali s našimi studenti další nová partnerství, jazyková bariéra oproti loňskému roku byla opět menší a o to nám právě šlo. Určitě příští rok přijedeme, znělo nádherně, milé polibky při loučení, i nějaká slzička štěstí padla. Úžasné, milé loučení.

A nyní důležitá výsledková listina:

Kategorie Kuchař junior
  1. David Klimcha, Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka
  2. Jan Všetečka, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor
  3. Jakub Jansa, Střední škola řemesel a služeb Děčín
Kategorie Kuchař senior
  1. Tomáš Bažant, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor
  2. Jiří Eichler, Střední škola řemesel a služeb Děčín
  3. Zdeněk Kubíček, Hotel Větruše, Ústí nad Labem
Kategorie Cukrář junior
  1. Kateřina Jurčeková, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Dana Najkerová, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Eliška Juráková, SŠ hotelová, průmyslová a zdravotnická Uherské Hradiště
Kategorie Cukrář senior
  1. Markéta Tůnová, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Gabriala Hanáková, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Lea Minaříková, Střední škola Brno, Charbulova
Kategorie Barista
  1. Alžběta Kršová, Hotelová škola Světlá
  2. David Kulich, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Sebastian Klášterník, Albrechtova střední škola, Český Těšín
Kategorie Sommelier
  1. Anna Hrazdilová, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Salvatore Cirlincione, Itálie, Bardolino
  3. Jakub Kratochvíl, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2018
13.03.2018
Ve dnech 22. – 23. 3. 2018 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži uskuteční 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018.
Strava pro naši mysl
15.02.2018
Ve dnech 5. – 9. 2. 2018 se studenti a pedagogové naší školy zúčastnili mezinárodního projektového setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl) v chorvatském Daruvaru. Jednalo se o první z pěti setkání,
Projekt EQAVET – Senior 50+
11.02.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž se zapojila do Pilotního ověřování programu
Naši cukráři slavili další úspěch
08.02.2018
Mimořádným úspěchem skončila pro SŠHS Kroměříž soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“. V nádherném prostředí Priessnitzových léčebných lázní se ve středu 31. ledna 2018 konal již 14. ročník této soutěže, kterou pořádala
Olympiáda v anglickém jazyce
04.02.2018
Dne 23. 1. 2018 proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěžilo 15 studentů 1. – 3. ročníku a své znalosti si procvičili v konverzaci na vylosované téma a popisu obrázku. Hodnotil se také poslech a porozumění čtenému textu, jakož i použití gramatických struktur v textu.
Kroměřížská koktejlová soutěž
30.01.2018
Ve středu dne 31. ledna 2018 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem 19. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup
27.01.2018
24. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících v oboru Kuchař, Cukrář a Číšník se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Barman. Naše škola vytvořila tříčlenné
Předvánoční zájezd do Vídně
10.01.2018
Studentská firma HAMADI žáků 3.F přišla s další akcí. Žákům naší školy jsme nabídli poznávací zájezd do hlavního města Rakouska, Vídně.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz