úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Ukončení soutěže Gastro Kroměříž 2016

Aktuality

Ukončení soutěže Gastro Kroměříž 2016 [21.03.2016]
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech 17. a 18. března 2016 celkem 85 studentů a jejich doprovody, kteří se účastnili 5. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2016. Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.
Čtvrteční 1. den soutěže byl ve znamení soutěže našich mladých kuchařů – studentů do 19 let věku. Odborná komise v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm, jehož základem bylo 600 gramů vepřové panenky.
Páteční den soutěže byl náročnější v tom, že kromě kuchařů seniorů se stejným úkolem jako junioři startovali i nadějní cukráři. Juniorským cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tématikou „čtvero ročních období“. Jak u kuchařů tak i zde u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost, hygiena. Úkolem seniorských cukrářů bylo přivézt již hotový dort na téma „čtvero ročních období“ o hmotnosti do 5 kg a degustační vzorek.
Mistrovství servisu kávy byla věnována soutěž baristů, kteří museli připravit 2x espresso, 2x cappuccino a 2x volný nápoj. Mladí sommeliéři prošli nejdříve vědomostním testem a dále provedli dle rozlosování servis vína a komunikaci s hostem.
Mezinárodní účastníci z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska navázali s našimi studenti další nová partnerství, jazyková bariéra oproti loňskému roku byla opět menší a o to nám právě šlo. Určitě příští rok přijedeme, znělo nádherně, milé polibky při loučení, i nějaká slzička štěstí padla. Úžasné, milé loučení.

A nyní důležitá výsledková listina:

Kategorie Kuchař junior
  1. David Klimcha, Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka
  2. Jan Všetečka, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor
  3. Jakub Jansa, Střední škola řemesel a služeb Děčín
Kategorie Kuchař senior
  1. Tomáš Bažant, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor
  2. Jiří Eichler, Střední škola řemesel a služeb Děčín
  3. Zdeněk Kubíček, Hotel Větruše, Ústí nad Labem
Kategorie Cukrář junior
  1. Kateřina Jurčeková, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Dana Najkerová, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Eliška Juráková, SŠ hotelová, průmyslová a zdravotnická Uherské Hradiště
Kategorie Cukrář senior
  1. Markéta Tůnová, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Gabriala Hanáková, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Lea Minaříková, Střední škola Brno, Charbulova
Kategorie Barista
  1. Alžběta Kršová, Hotelová škola Světlá
  2. David Kulich, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Sebastian Klášterník, Albrechtova střední škola, Český Těšín
Kategorie Sommelier
  1. Anna Hrazdilová, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Salvatore Cirlincione, Itálie, Bardolino
  3. Jakub Kratochvíl, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
Cukrářka naší školy obhájila loňský titul
04.02.2019
Mimořádným úspěchem, podobně jako v loňském roce, skončila pro naši školu soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“.
Školní kolo soutěže v ruském jazyce
04.02.2019
V úterý 29.1 2019 proběhlo školní kolo soutěže, kterého se zúčastnilo 7 studentů
Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup
25.01.2019
Jubilejní 25. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících oboru Kuchař, Cukrář a Barman, se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Teatender, kdy společně s číšníkem vytvořili dvoučlenný tým.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz