úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Žáci hotelové školy v Itálii

Aktuality

Žáci hotelové školy v Itálii [13.11.2014]
V letech 2010 – 2012 se Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži úspěšně zapojila do mezinárodního projektu Comenius. SŠHS byla koordinátornou bilaterálního projektu s partnerskou italskou hotelovou I.P.S.A.R „Luigi Carnacina“ a programem projektu byly „Etnogastronomické tradice a produkty v KM Nula v oblastech Kroměříže a Bardolina“.
Do projektu se na naší škole zapojilo 111 žáků, a přestože projekt oficiálně skončil, spolupráce a přátelství mezi oběma středními hotelovými školami přetrvává. Žáci jsou v kontaktu prostřednictvím sociálních sítí, každoročně naši žáci jezdí do Bardolina do hotelů a restaurací na odborné zahraniční stáže a praxe, např. do hotelu La Perla, do Hotelu Caesius nebo do hotelu Nettuno. Italští žáci přijíždí každoročně soutěžit v březnu na mezinárodní soutěž Tescoma CUP Kroměříž, kterou organizuje právě naše škola. V době loňského konání této soutěže italští žáci pobývali přes víkend v českých rodinách a rozhodli jsme se tímto způsobem pokračovat v recipročním setkávání obou škol.
Ve dnech 22. – 28. 10. 2014 SŠHS uspořádala poznávací zájezd do Itálie zaměřený na gastronomii. Zájezd byl spojený s reciproční výměnou 11 žáků školy. Prohlédli jsme si závod La Perla, ve kterém se vyrábí Parmské šunka v oblasti Langhirano, octárnu Acetaia Malpighi v Modeně – obě tyto prohlídky byly spojeny s degustací. V Bardolinu jsme navštívili Muzeum zpracování oleje a Muzeum vína, setkali jsme se s majitelem hotelu La Perla v městečku Garda. Do tohoto hotelu naši žáci přijíždějí na odbornou letní stáž. Historická centra měst Verony, Milána a Benátek, která jsem si prošli, byla doplněna výkladem o dějinách a pamětných událostech. Do těchto míst se vždy rádi znovu vracíme. Milovníci sportu si prohlédli milánský fotbalový stadion San Siro.
Program pobytu v Itálii byl bohatý a zajímavý, žáci získali mnoho poznatků z italské gastronomie, počasí nám přálo a doufáme, že se tato akce bude každoročně opakovat.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2019
15.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
13.02.2019
Ve středu 6. února 2019 se v prostorách Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži za odborné garance České barmanské asociace uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Kurz Sommeliérská pečeť
13.02.2019
Ve dnech 5. 2. – 8. 2. 2019 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Kroměříž Sommeliérský kurz, který vedl Marian Jemelík
Kroměřížská koktejlová soutěž 2019
06.02.2019
Ve středu dne 6. února 2019 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb Kroměříž pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem jubilejní 20. ročník Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Novinářská Fairtrade cesta do Indie
04.02.2019
Naše škola patří už několik roků mezi školy, které nesou označení fairtrade škola. Po celou dobu vyvíjíme různé aktivity spojené s šířením této myšlenky.
Cukrářka naší školy obhájila loňský titul
04.02.2019
Mimořádným úspěchem, podobně jako v loňském roce, skončila pro naši školu soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“.
Školní kolo soutěže v ruském jazyce
04.02.2019
V úterý 29.1 2019 proběhlo školní kolo soutěže, kterého se zúčastnilo 7 studentů
Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup
25.01.2019
Jubilejní 25. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících oboru Kuchař, Cukrář a Barman, se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Teatender, kdy společně s číšníkem vytvořili dvoučlenný tým.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz