úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Závěrečná tisková zpráva Gastro Kroměříž 2017

Aktuality

Závěrečná tisková zpráva Gastro Kroměříž 2017 [21.03.2017]
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech 16. a 17. března 2017 celkem 87 studentů a jejich doprovod, kteří se účastnili 6. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2017. Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.
Čtvrteční první den soutěže byl ve znamení soutěže našich mladých kuchařů – studentů do 19 let věku.  Odborná komise v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm, jehož základem bylo 600 gramů kachních prsou.
Páteční den soutěže byl náročnější v tom, že kromě kuchařů seniorů se stejným úkolem jako junioři startovali i nadějní cukráři. Juniorským cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tématikou „Black & White“. Jak u kuchařů tak i zde u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost, hygiena. Úkolem seniorských cukrářů bylo přivézt již hotový dort na téma „Black & White“ o hmotnosti do 5 kg a degustační vzorek.
Mistrovství servisu kávy byla věnována soutěž baristů, kteří museli připravit 2x espresso, 2x cappucino a 2x Latte machiato. Mladí sommeliéři prošli nejdříve vědomostním testem a dále provedli dle rozlosování servis vína a komunikaci s hostem.
Mezinárodní účastníci z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska navázali s našimi studenti další nová partnerství, jazyková bariéra oproti loňskému roku byla opět menší a o to nám právě šlo.

A nyní důležitá výsledková listina:

Kategorie Kuchař junior

  1. Špaček Petr, HŠ Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí
  2. Polák Daniel, Střední škola gastronomie a služeb Liberec
  3. Pekařová Tereza, Integrovaná střední škola Moravská Třebová   

Kategorie Kuchař senior

  1. Schober Marek, Hotel Aviva, Rakousko
  2. Gajdoš Daniel, Stredná odborná škola Nitra
  3. Bednářová Marcela, SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek – Místek

Kategorie Cukrář junior

  1. Jurčeková Kateřina, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Kancírová Viktorie, Střední škola Brno, Charbulova      
  3. Šimečková Kristýna, SŠ hotelová, průmyslová a zdravotnická Uherské Hradiště   

Kategorie Cukrář senior

  1. Jarošová Leona, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Bc. Kučová Veronika, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Brablec Břetisllav, Modrý ráj, Prostějov

Kategorie Barista

  1. Kulich David, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  2. Kršová Alžběta, Hotelová škola Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí
  3. Mantovanelli Sara, Itálie, Bardolino

Kategorie Sommelier

  1. Hrazdilová Anna, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Coufal Tomáš, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  3. Dindo Mateo, Itálie, Bardolino

Kompletní výsledky

vysled_list_GKM_2017.xlsx
Zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová, zástupce ředitele pro odborný výcvik, SŠHS Kroměříž
« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.
19.10.2018
Praktický týden 1.10 – 5. 10. 201
Světový den chleba
19.10.2018
Již 4. rokem slaví naše republika „Světový den chleba“. Tento svátek vyhlásila světová organizace řemeslných pekáren a je představován různým způsobem. I naše škola, která již více než 25 let vychovává mladé pekaře, se připojila k tomuto svátku.
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz