úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Závěrečná tisková zpráva Gastro Kroměříž 2017

Aktuality

Závěrečná tisková zpráva Gastro Kroměříž 2017 [21.03.2017]
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech 16. a 17. března 2017 celkem 87 studentů a jejich doprovod, kteří se účastnili 6. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2017. Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.
Čtvrteční první den soutěže byl ve znamení soutěže našich mladých kuchařů – studentů do 19 let věku.  Odborná komise v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm, jehož základem bylo 600 gramů kachních prsou.
Páteční den soutěže byl náročnější v tom, že kromě kuchařů seniorů se stejným úkolem jako junioři startovali i nadějní cukráři. Juniorským cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tématikou „Black & White“. Jak u kuchařů tak i zde u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost, hygiena. Úkolem seniorských cukrářů bylo přivézt již hotový dort na téma „Black & White“ o hmotnosti do 5 kg a degustační vzorek.
Mistrovství servisu kávy byla věnována soutěž baristů, kteří museli připravit 2x espresso, 2x cappucino a 2x Latte machiato. Mladí sommeliéři prošli nejdříve vědomostním testem a dále provedli dle rozlosování servis vína a komunikaci s hostem.
Mezinárodní účastníci z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska navázali s našimi studenti další nová partnerství, jazyková bariéra oproti loňskému roku byla opět menší a o to nám právě šlo.

A nyní důležitá výsledková listina:

Kategorie Kuchař junior

  1. Špaček Petr, HŠ Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí
  2. Polák Daniel, Střední škola gastronomie a služeb Liberec
  3. Pekařová Tereza, Integrovaná střední škola Moravská Třebová   

Kategorie Kuchař senior

  1. Schober Marek, Hotel Aviva, Rakousko
  2. Gajdoš Daniel, Stredná odborná škola Nitra
  3. Bednářová Marcela, SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek – Místek

Kategorie Cukrář junior

  1. Jurčeková Kateřina, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Kancírová Viktorie, Střední škola Brno, Charbulova      
  3. Šimečková Kristýna, SŠ hotelová, průmyslová a zdravotnická Uherské Hradiště   

Kategorie Cukrář senior

  1. Jarošová Leona, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Bc. Kučová Veronika, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Brablec Břetisllav, Modrý ráj, Prostějov

Kategorie Barista

  1. Kulich David, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  2. Kršová Alžběta, Hotelová škola Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí
  3. Mantovanelli Sara, Itálie, Bardolino

Kategorie Sommelier

  1. Hrazdilová Anna, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Coufal Tomáš, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  3. Dindo Mateo, Itálie, Bardolino

Kompletní výsledky

vysled_list_GKM_2017.xlsx
Zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová, zástupce ředitele pro odborný výcvik, SŠHS Kroměříž
« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Reprezentační ples SŠHS 2019
17.12.2018
Rádi bychom Vás pozvali na ples školy, který se bude konat 11.1.2019 od 20:00 hodin ve společenském sále. Ples se nese v tématu "Na křídlech andělů". Vstupenky lze zakoupit každou středu a pátek v zelené (budova Pavlákova). Vždy od 14:00 do 16:00.
Pokračovací kurz carvingu v Kroměříži
10.12.2018
Ve dnech 6. a 7. prosince 2018 se na naší škole konal POKRAČOVACÍ KURZ CARVINGOVÉ AKADEMIE
Přednáška o levném cestování
08.12.2018
V pondělí 3. 12. 2018 si studentská firma Travel&meeT třídy 3. E pozvala známou cestovatelku Hanu Machalovou, která si pro studenty hotelové školy připravila velmi poutavou přednášku o levném a strategickém cestování. Přednáška začala v 10:00 ve velkém
Francouzská kuchyně
04.12.2018
V úterý 27. 11. 2018 se uskutečnila na hotelové restauraci francouzská kuchyně. Akce oficiálně probíhala od 11:30 do 15:00. Samotné přípravy trvaly mnohem déle. Tato akce byla zároveň praktickou maturitní zkouškou dvou žákyň třídy 4. F
Vánoční krmení koní
04.12.2018
na Štědrý den 24. 12. 2018
Praktická maturita
25.11.2018
Dne 21. listopadu 2018 v Centru pro seniory Zachar v Kroměříži připravily žákyně 4. F Michaela Celá a Simona Daňková společně s žáky 4. S
Kurz carvingu v Kroměříži
25.11.2018
Ve dnech 22. a 23. listopadu 2018 se na naší škole konal certifikovaný kurz CARVINGOVÉ AKADEMIE pod vedením pana Luďka Procházky
JA workshop ve Zlíně
22.11.2018
Dne 6. listopadu proběhl v Baťově vile ve Zlíně studentský workshop pro mladé ředitele studentských firem středních škol. Na naší škole je v letošním školním roce šest firem a všichni ředitelé rádi do Zlína jeli.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz