úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Zprávy žáků ze zahraničních praxí

Aktuality

Zprávy žáků ze zahraničních praxí [13.11.2013]

Německo – Keitum

Do Keitumu jsme jeli vlakem, jeli jsme z Olomouce do České Třebové, z České Třebové směr Hamburg – Altona a odtud do Keitumu na ostrov Sylt. Podle smlouvy jsme pracovali od 1. července do 30. září. Po příjezdu do Keitumu už nás očekával Christian (zaměstnanec v restauraci), prvně nás dovezli do Tinnumu, kde jsme bydleli. Bydleli jsme ve větším rodinném domě, který měl 3 patra. Bydleli jsme ve třetím patře. Byt byl rozdělen na čtyři pokoje, společnou kuchyni a dvě koupelny a jeden oddělený záchod. Bydleli jsme v pokoji pro dva, ostatní pokoje jsou jen pro jednoho a v jednom z nich bydlí Jessica, která pracuje jako číšník v restauraci. Keitum a Tinnum jsou od sebe necelé 4 kilometry. Restaurace měla 50 míst na sezení a 30 míst venku na terase. Do práce jsem chodil v bílé košili a s černými kalhotami a červenou zástěrou, kterou mi dali. Martin nosil do práce rondon, bíle kalhoty, jakoukoliv uzavřenou obuv a béžovou zástěru s logem restaurace. Ve smlouvě byla ujednána minimální pracovní doba 40 hodin týdně a 2 dny volna v týdnu. Restaurace otevírala každý den v poledne v 12:00 a objednávky se přijímaly až do 14:00, večer v 17:30 a přijímala objednávky do 22:00. Restaurace neměla pevně stanovenou zavírací dobu, restaurace byla tak dlouho otevřená, dokud neodešli všichni hosté. Já a Martin jsme začali pracovat od 11:00, Martin končil většinou kolem 14:30, když už měli všechno uklizené a čekal už jen na oběd. Já jsem končil, až byli všichni hosté pryč a vše bylo založeno na večer. V restauraci jsme měli jen oběd, jinak nám řekli, ať si na snídani a večeři koupíme, cokoliv chceme, stačilo jen donést účtenku, kterou nám na konci týdne vždy proplatili. Večer začínal Martin v 17:00 a končil nejpozději v 23:30, já jsem začínal v 18:00 a nejpozději jsem končil v 00:00. Do práce a domů jsme jezdili na kolech, která nám dali. V neděli měli všichni volno a já s Martinem podle určení, pracují 6 dní v týdnu a poté zavřou na konci listopadu restauraci a mají 3 měsíce volno.
Město Keitum mělo nádherné cihlové domy s rákosovou střechou. Pláž byla ve Westerlandu a od 18 let se za ní platilo, protože na ni musí dovážet písek, aby pláže neubývalo. V Rantumu se vyrábí jejich vlastní minerální voda jménem Sylt quelle. V městě List jsme mohli najít muzeum přírodních sil, kde jsme se mohli dozvědět o počasí na ostrově, jeho historii a o jeho fauně a flóře. Klientela byla převážně domácí, ostrov byl spíše pro bohaté lidi, jen pouhý rodinný dům stojí 1.000.000 €.

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz