úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod »
tisk

Dvouleté nástavbové studium

Dvouleté nástavbové studium

  • 64-41-L/51 Podnikání
Délka přípravy: 2 roky

Základní podmínky pro přijetí: úspěšně dokončený tříletý obor vzdělání s  výučním listem
Způsob ukončení: maturitní zkouška
Dosažené vzdělání: střední vzdělání s maturitní zkouškou

Studijní obor prohlubuje a rozšiřuje znalosti, které žáci získali ve tříletém učebním oboru. Toto rozšíření a prohloubení je zaměřeno především do oblasti administrativně ekonomické s cílem připravit absolventa pro zvládnutí podnikatelských aktivit. Důraz je kladen i na zvýšení jazykově komunikativních dovedností.
Typickými činnostmi, kterými se absolventi studijního oboru podnikání budou zabývat, jsou manažerské a marketingové činnosti ve firmě či společnosti, činnosti spojené s nákupem, výrobou a prodejem, činnosti zabezpečující finanční hospodaření firmy či společnosti, jako je například účetnictví, cenová tvorba, daňová agenda, dále činnosti spojené se získáváním a využíváním informací a jejich počítačovým zpracováním. Do učebního plánu je zařazeno také odborné vzdělávání a to v předmětu zbožíznalství.

Absolventi studijního oboru, kteří úspěšně vykonali maturitní zkoušku, se mohou ucházet o studium na vysokých školách a o pomaturitní studium za stejných podmínek jako absolventi ostatních druhů středních škol poskytujících střední vzdělání s maturitní zkouškou.

 

Učební plán dvouletého nástavbového studia
zakončeného maturitní zkouškou
Dotace vyučovacích hodin
           
Názvy předmětů 1. ročník     2. ročník  
Český jazyk 2     2  
Anglický jazyk 4     4  
Německý jazyk  2     2  
Dějepis 0     1  
Očanská nauka 1     2  
Chemie 1     1  
Matematika 3     3  
Literatura 2     1  
Tělesná výchova 2     2  
Informatika 1     1  
Ekonomika 3     3  
Učební praxe 2     0  
Aplikovaná ekonomie 0     1  
Marketing 2     0  
Management 0     1  
Právo 0     2  
Účetnictví a daně 4     4  
Zbožíznalství 2     2  
Profesní komunikace 1     0  
Písemná a elektronická komunikace 2     0  
Elektronické projektování 0     2  
CELKEM 34     34  

Žáci 1. ročníku absolvují povinnou dvoutýdenní odbornou praxi o prázdninách v oboru vzdělání, pro který získali výuční list. Seznámí se také s ekonomikou daného podniku a dle navrženého formuláře vypracují zprávu.
Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
19.03.2019
Závěrečná tisková zpráva GKM 2019
Gastro Kroměříž 2019 online
15.03.2019
Dnes, v pátek 15. 3. 2019, v 8:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení 8. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Gastro Kroměříž 2019
14.03.2019
Dne 15. března 2019 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž uskuteční 8. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2019.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
08.03.2019
Dne 6. 3. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma zdravá výživa. Všichni zúčastnění získali informace o energetické hodnotě potravin, výživových doporučeních a také jaký vliv má složení stravy na zdravotní stav člověka a jak ovlivňuje jeho výkonnost.
Pokračovací kurz carvingu v thajském stylu v Kroměříži
01.03.2019
Již podruhé se sešli 21. a 22. února 2019 žáci naší školy a žákyně ze Střední školy Charbulova z Brna na POKRAČOVACÍM KURZU CARVINGOVÉ AKADEMIE, tentokrát zaměřeném na thajský styl.
Projekt Edison 2019 na SŠHS Kroměříž
23.02.2019
I v letošním roce se hotelová škola zúčastnila Projektu Edison. Stážisté ze zahraničních univerzit navštěvují školy v České republice a seznamují naše studenty s kulturou jejich zemí.
Projekt IREAS – Podpora vzdělávání žáků v gastronomii
23.02.2019
Dne 20. 2. 2019 žáci 2. A absolvovali workshop na téma pracovněprávní vztah a finance.
Barmanský kurz
22.02.2019
Základní barmanský kurz České barmanské asociace, z.s.ve dnech 11. – 15. 03. 2019
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz