úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Studium » S maturitní zkouškou » 65-42-M/01 Hotelnictví
tisk

65-42-M/01 Hotelnictví

Čtyřletý studijní obor pro chlapce i dívky. Základní podmínkou je odpovídající zdravotní stav, protože všichni žáci musí být držiteli potravinářského průkazu. Příprava je ukončena maturitní zkouškou, po které úspěšní absolventi obdrží maturitní vysvědčení.

Studijní obor připravuje žáky na zvládnutí prací v oblasti technologie přípravy pokrmů, techniky obsluhy, manažerské činnosti, techniky cestovního ruchu. Žáci si osvojí chování ve styku s hostem.

Výuka poskytuje žákům vzdělání ve všeobecných i odborných předmětech. Velký důraz je kladen na cizí jazyky. Žáci se učí povinně anglický jazyk a druhý jazyk si zvolí sami. Mohou se rozhodnout mezi německým, francouzským a italským jazykem. Ve druhém ročníku si mohou vybrat ještě třetí cizí jazyk (francouzský, italský, ruský, španělský).  Odborné znalosti získávají žáci v oblastech gastronomických, cestovního ruchu a ekonomie.

Na teoretické vyučování navazuje praxe, která se dělí na odbornou, již vykonávají žáci o prázdninách v hotelích nebo cestovních kancelářích podle vlastního výběru a po schválení školou, a učební, probíhající ve třetím a čtvrtém ročníku vždy čtrnáct dní v každém pololetí. Praxe probíhá v hotelích v České republice, např.: Hotel VEGA Pozlovice, Selský dvůr Vyškov, Hotel Cukrovar Všetuly, Hotel Palace Luhačovice a dalších. Nedílnou součástí výuky jsou zahraniční praxe a stáže, ať už v rámci programů SOCRATES a ve spolupráci s německou organizací ZIHOGA nebo dalšími subjekty. Žáci vyjíždějí do Německa, Francie, Itálie, Španělska a Řecka, připravujeme spolupráci s dalšími zeměmi.

Škola umožňuje žákům nadstandardní formy výuky - barmanský a sommeliérský kurz, kurz studené kuchyně. Tyto kurzy si však žáci musí platit. Nadaní a zruční žáci se pak účastní různých soutěží, např. Finlandia Cup v Mariánských Lázních, Gastrojunior apod.

Úspěšní absolventi mají možnost pokračovat ve studiu na vysoké škole, uplatnění nacházejí ve špičkových hotelích nejen v České republice, ale i v zahraničí, a v cestovních kancelářích.

 

Učební plán čtyřletého středního vzdělání s maturitní zkouškou
               
ŠVP Hotelnictví a cestovní ruch
RVP Hotelnictví 65-42-M/01
Dotace vyučovacích hodin
Názvy předmětů 1. ročník   2. ročník   3. ročník   4. ročník
Český jazyk 2   2   1   2
Cizí jazyk I 4   3   4   5
Cizí jazyk II 3   2   3   4
Cizí jazyk III *   1   1   *
Dějepis 2   *   *   *
Občanská nauka *   1   1   1
Právo *   *   *   2
Fyzika 1   *   *   *
Chemie 1   1   *   *
Biologie a ekologie *   1   *   *
Matematika 2   2   3   3
Literatura 1   1   2   1
Tělesná výchova 2   2   2   2
Informatika 2   1   1   *
Marketing *   *   1   1
Management *   *   1   *
Ekonomika 1   1   2   3
Účetnictví *   *   2   2
Aplikovaná ekonomie *   *   1   1
Potraviny a výživa 1   1   1   *
Gastronomické technologie 4   4   *   *
Technika obsluhy 4   4   *   *
Gastronomický seminář *   *   *   1
Hotelnictví *   1   1   1
Učební praxe *   4   4   *
Zeměpis cestovního ruchu *   *   1   1
Cestovní ruch *   *   1   1
Management cestov. ruchu *   *   *   1
Průvodcovství *   *   1   *
Lázeňství *   *   *   1
Profesní komunikace 1   *   *   *
Písemná a elektr.komunikace 2   *   *   *
Elektronické projektování *   2   *   *
CELKEM 33   33   33   33

Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463/1
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Velká cena Litomyšle s účastí SŠHS Kroměříž
19.06.2019
Skokové závody Velká cena Litomyšle (6. – 9. 6. 2019), spadající do žebříčku seriálu Českého skokového poháru, byly další zastávkou reprezentační dvojice našeho subjektu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž
Zelené koření v gastronomii
19.06.2019
Žáci oboru Stravovací a ubytovací služby připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“.
Erasmus+ v Portugalsku
17.06.2019
V termínu 13. – 17. května se studenti a pedagogové naší školy zúčastnili závěrečného projektového setkání Erasmus+ v Portugalsku organizované partnerskou školou EPACSB v Santo Tirsu.
Pohár města Kroměříže
11.06.2019
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádá již XXIII. ročník parkurových jezdeckých závodů v sobotu 15. 6. 2019 Pohár města Kroměříže
Exkurze žáků oboru jezdec a chovatel koní
07.06.2019
V pátek 31. května se někteří žáci oboru Jezdec a chovatel koní zúčastnili exkurze do polského hřebčína Moszna a Albertovec.
Víkendové závody SŠHS Kroměříž
07.06.2019
První červnový víkend se reprezentantka našeho subjektu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž – Ing. Michaela Fojtová (učitelka teoretického vyučování oboru Jezdec a chovatel koní) – účastnila hned dvou závodů ve Zlínské oblasti
Risorazione diversa Bardolino 2019
05.06.2019
Hotelová škola si připsala další mezinárodní úspěch.
Projekt IREAS „Exekutivní týden“
30.05.2019
Dne 20. – 24. 5. 2019 se vybraná skupina 6 žáků třídy 2. A zúčastnila exekutivního týdne, který byl zaměřený na dovednostní rozvoj žáků a praktické uplatnění v oblastech komunikace, týmové práce, zaměstnání.
© 2019 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz