úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod »
tisk

UNIV 2 Kraje

Střední škola hotelová a služeb Kroměříž se zapojila do nového projektu UNIV2 - KRAJE
Střední školy se proměňují v centra celoživotního učení.

Byl zahájen nový projekt UNIV 2 - KRAJE, který pomáhá středním školám k proměně v centra celoživotního učení. Školy zapojené do projektu budou kromě výuky pro své žáky nabízet i nejrůznější formy vzdělávání pro dospělé. Rozšíření nabídky má přispět ke zvýšení účasti obyvatel na dalším vzdělávání a zároveň pomoci školám vyrovnat se s propadem počtu žáků v období demografického poklesu.
UNIV 2 - KRAJE je národní projekt Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, jehož řešitelem je Národní ústav odborného vzdělávání. Je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Navazuje na projekt UNIV - Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení (2005 - 2008), kterého se zúčastnily vybrané školy v šesti krajích ČR.
Do projektu UNIV 2 - KRAJE jsou zapojeny školy ze všech krajů ČR kromě Prahy. V průměru jde o 25 škol na jeden kraj, konkrétní počty se ale pohybují v rozmezí od 12 do 36 v závislosti na velikosti kraje a jeho lidnatosti. V rámci projektu by tak mělo vzniknout 325 center celoživotního učení, z nichž každé připraví ve spolupráci se zaměstnavateli nejméně 3 programy dalšího vzdělávání. Tyto nové vzdělávací programy budou mít modulový charakter, což lidem umožňuje vybrat si jen tu část, kterou opravdu potřebují nebo je nejvíc zajímá.


UZNÁVÁNÍ  KVALIFIKACÍ
 
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž je autorizovanou právnickou osobou, která může realizovat přezkoušení a vydávat osvědčení o získání kvalifikace (v rámci projektu UNIV 2 KRAJE). Akreditaci jsme získali pro dílčí kvalifikace v oborech kuchař, číšník, cukrář, pekař a zahradník.
Ověřování probíhá podle zákona č. 179/2006 Sb., který zcela nově pohlíží na jednotlivá povolání (úplné kvalifikace), které dělí na tzv. dílčí kvalifikace. Dílčí kvalifikace je část kvalifikace úplné, která je samostatně uplatnitelná na trhu práce. např. úplná kvalifikace Kuchař se tak dělí na dílčí kvalifikace Příprava teplých pokrmů, Příprava pokrmů studené kuchyně a Příprava minutek.
Osvědčení o získání dílčí kvalifikace slouží uchazečům jako doklad, že povolání nebo jeho část umí a zvládají stejně dobře jako ti, kteří získali standardní certifikát, tedy výuční list. Osvědčením se mohou uchazeči prokázat, když se ucházejí o pracovní místo, případně doložit svému stávajícímu zaměstnavateli, že splnili požadovanou kvalifikaci pro danou pracovní pozici.

Po úspěšném vykonání předepsaných dílčích kvalifikací příslušného oboru může uchazeč v souladu se zákonem přistoupit k vykonání závěrečné zkoušky v oboru kuchař, číšník, cukrář, pekař a zahradník a získat tak výuční list.
Úplné informace k ověřování kvalifikací lze získat na webových stránkách http://www.narodnikvalifikace.cz .
Nabízíme:
Dílčí kvalifikace
  • Příprava pokrmů studené kuchyně (65-51-H/01) 9.240,- Kč
  • Výroba chleba a běžného pečiva (29-001-H) 7.680,- Kč
  • Sadovník (41-007-H) 8.040,- Kč
Informace o Národní soustavě kvalifikací a její přehled naleznete zde.
Přihláška ke zkoušce zde.
Kontaktní osoba:
Bc. Blanka Zavadilová
573 504 520
blanka.zavadilova@hskm.cz
 

Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2018
13.03.2018
Ve dnech 22. – 23. 3. 2018 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži uskuteční 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018.
Strava pro naši mysl
15.02.2018
Ve dnech 5. – 9. 2. 2018 se studenti a pedagogové naší školy zúčastnili mezinárodního projektového setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl) v chorvatském Daruvaru. Jednalo se o první z pěti setkání,
Projekt EQAVET – Senior 50+
11.02.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž se zapojila do Pilotního ověřování programu
Naši cukráři slavili další úspěch
08.02.2018
Mimořádným úspěchem skončila pro SŠHS Kroměříž soutěž odborných dovedností oboru cukrář junior „O Priessnitzův dortík“. V nádherném prostředí Priessnitzových léčebných lázní se ve středu 31. ledna 2018 konal již 14. ročník této soutěže, kterou pořádala
Olympiáda v anglickém jazyce
04.02.2018
Dne 23. 1. 2018 proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěžilo 15 studentů 1. – 3. ročníku a své znalosti si procvičili v konverzaci na vylosované téma a popisu obrázku. Hodnotil se také poslech a porozumění čtenému textu, jakož i použití gramatických struktur v textu.
Kroměřížská koktejlová soutěž
30.01.2018
Ve středu dne 31. ledna 2018 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem 19. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup
27.01.2018
24. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že kromě soutěžících v oboru Kuchař, Cukrář a Číšník se účastnili poprvé i studenti oboru Barista a Barman. Naše škola vytvořila tříčlenné
Předvánoční zájezd do Vídně
10.01.2018
Studentská firma HAMADI žáků 3.F přišla s další akcí. Žákům naší školy jsme nabídli poznávací zájezd do hlavního města Rakouska, Vídně.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz