úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Základní informace » Projekty » UNIV 2 Kraje
tisk

UNIV 2 Kraje

Střední škola hotelová a služeb Kroměříž se zapojila do nového projektu UNIV2 - KRAJE
Střední školy se proměňují v centra celoživotního učení.

Byl zahájen nový projekt UNIV 2 - KRAJE, který pomáhá středním školám k proměně v centra celoživotního učení. Školy zapojené do projektu budou kromě výuky pro své žáky nabízet i nejrůznější formy vzdělávání pro dospělé. Rozšíření nabídky má přispět ke zvýšení účasti obyvatel na dalším vzdělávání a zároveň pomoci školám vyrovnat se s propadem počtu žáků v období demografického poklesu.
UNIV 2 - KRAJE je národní projekt Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, jehož řešitelem je Národní ústav odborného vzdělávání. Je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Navazuje na projekt UNIV - Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení (2005 - 2008), kterého se zúčastnily vybrané školy v šesti krajích ČR.
Do projektu UNIV 2 - KRAJE jsou zapojeny školy ze všech krajů ČR kromě Prahy. V průměru jde o 25 škol na jeden kraj, konkrétní počty se ale pohybují v rozmezí od 12 do 36 v závislosti na velikosti kraje a jeho lidnatosti. V rámci projektu by tak mělo vzniknout 325 center celoživotního učení, z nichž každé připraví ve spolupráci se zaměstnavateli nejméně 3 programy dalšího vzdělávání. Tyto nové vzdělávací programy budou mít modulový charakter, což lidem umožňuje vybrat si jen tu část, kterou opravdu potřebují nebo je nejvíc zajímá.


UZNÁVÁNÍ  KVALIFIKACÍ
 
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž je autorizovanou právnickou osobou, která může realizovat přezkoušení a vydávat osvědčení o získání kvalifikace (v rámci projektu UNIV 2 KRAJE). Akreditaci jsme získali pro dílčí kvalifikace v oborech kuchař, číšník, cukrář, pekař a zahradník.
Ověřování probíhá podle zákona č. 179/2006 Sb., který zcela nově pohlíží na jednotlivá povolání (úplné kvalifikace), které dělí na tzv. dílčí kvalifikace. Dílčí kvalifikace je část kvalifikace úplné, která je samostatně uplatnitelná na trhu práce. např. úplná kvalifikace Kuchař se tak dělí na dílčí kvalifikace Příprava teplých pokrmů, Příprava pokrmů studené kuchyně a Příprava minutek.
Osvědčení o získání dílčí kvalifikace slouží uchazečům jako doklad, že povolání nebo jeho část umí a zvládají stejně dobře jako ti, kteří získali standardní certifikát, tedy výuční list. Osvědčením se mohou uchazeči prokázat, když se ucházejí o pracovní místo, případně doložit svému stávajícímu zaměstnavateli, že splnili požadovanou kvalifikaci pro danou pracovní pozici.

Po úspěšném vykonání předepsaných dílčích kvalifikací příslušného oboru může uchazeč v souladu se zákonem přistoupit k vykonání závěrečné zkoušky v oboru kuchař, číšník, cukrář, pekař a zahradník a získat tak výuční list.
Úplné informace k ověřování kvalifikací lze získat na webových stránkách http://www.narodnikvalifikace.cz .
Nabízíme:
Dílčí kvalifikace
  • Příprava pokrmů studené kuchyně (65-51-H/01) 9.240,- Kč
  • Výroba chleba a běžného pečiva (29-001-H) 7.680,- Kč
  • Sadovník (41-007-H) 8.040,- Kč
Informace o Národní soustavě kvalifikací a její přehled naleznete zde.
Přihláška ke zkoušce zde.
Kontaktní osoba:
Bc. Blanka Zavadilová
573 504 520
blanka.zavadilova@hskm.cz
 

Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Reprezentační ples SŠHS 2019
17.12.2018
Rádi bychom Vás pozvali na ples školy, který se bude konat 11.1.2019 od 20:00 hodin ve společenském sále. Ples se nese v tématu "Na křídlech andělů". Vstupenky lze zakoupit každou středu a pátek v zelené (budova Pavlákova). Vždy od 14:00 do 16:00.
PROJEKT IREAS - workshop exotické ovoce
12.12.2018
Žáci oboru kuchař – číšník třídy 2 A se v rámci projektu Ireas – Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii dozvěděli spoustu informací o významu a využití exotického ovoce v gastronomii. V průběhu workshopu
Barmanský kurz
12.12.2018
Ve dnech 26. – 30. 11. 2018 se na Střední škole hotelové a služeb uskutečnil Základní barmanský kurz pro studenty naší školy, kteří mají zájem dále prohlubovat znalosti a dovednosti v oblasti nápojové gastronomie. Tento kurz probíhal formou výuky lektorů
Baristický kurz
12.12.2018
Ve dnech 10. 12. – 11. 12. 2018 proběhl na Střední škole hotelové a služeb Základní kurz Barista junior, který vedl lektor CBA Tomáš Zahradil. Kurz byl zaměřen
Pokračovací kurz carvingu v Kroměříži
10.12.2018
Ve dnech 6. a 7. prosince 2018 se na naší škole konal POKRAČOVACÍ KURZ CARVINGOVÉ AKADEMIE
Přednáška o levném cestování
08.12.2018
V pondělí 3. 12. 2018 si studentská firma Travel&meeT třídy 3. E pozvala známou cestovatelku Hanu Machalovou, která si pro studenty hotelové školy připravila velmi poutavou přednášku o levném a strategickém cestování. Přednáška začala v 10:00 ve velkém
Francouzská kuchyně
04.12.2018
V úterý 27. 11. 2018 se uskutečnila na hotelové restauraci francouzská kuchyně. Akce oficiálně probíhala od 11:30 do 15:00. Samotné přípravy trvaly mnohem déle. Tato akce byla zároveň praktickou maturitní zkouškou dvou žákyň třídy 4. F
Vánoční krmení koní
04.12.2018
na Štědrý den 24. 12. 2018
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz