17. ročník putovní soutěže cukrářských dovedností se konal ve dnech 14. -15 .1. 2020. Pořadatelem letošního ročníku se zhostila Střední škola Charbulova, Brno. Pro všechny mladé cukráře je soutěž velmi atraktivní, neboť předvedou své odborné dovednosti, ale navíc je zařazena do nominačních soutěží pro účast do celostátního kola „Gastro junior 2021“.
V předcházejících letech se vždy jednalo o soutěž jednotlivců, od loňského roku soutěží vždy dvojice z dané školy. Úkolem soutěžících je v časovém limitu 7 hodin zhotovit slavnostní dort na volné téma do hmotnosti 6 kg, dále připravit tři druhy dezertů do 40 g a nakonec zhotovit dekorační výrobek, který volně navazuje na téma celé kompozice. Dekorační výrobek musí však být z jedlých materiálů, např. čokoláda, griliáš, karamel, modelovací hmota…
Naši školu v této soutěži reprezentovaly Lucie Mokrýšková a Magdaléna Pulterová. Počáteční nervozitu ihned po zahájení naše děvčata zahnaly a po celou dobu soutěže pracovaly klidně, s rozvahou a úsměvem na tváři. Vše zvládly v časovém limitu a poté se již čekalo, jak zhotovené soutěžní výrobky ohodnotí porota, složená z certifikovaných komisařů Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
A jak vše dopadlo? Naše děvčata skončila na nádherném 3. místě, za což jim patří velká gratulace. Radost je o to větší, že se jednalo o jednu z nejnáročnějších cukrářských soutěží v naší republice. Nesmíme také zapomenout na UOV Bc. Jitku Zapletalovou, která děvčata na soutěž svědomitě připravovala.
Protože se další 18. ročník soutěže bude příští rok konat v naší škole, přebrala naše paní ředitelka Mgr. Ivana Hašová putovní skleněnou vázu z rukou paní ředitelky brněnské školy RNDr. Jany Markové.