65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby

kucharske

ŠVP Kuchařské práce

Délka a forma studia
3 roky, denní studium
Dosažené vzdělání
Střední vzdělání s výučním listem
Podmínky přijetí
Zdravotní způsobilost
Určeno pro žáky vycházející z nižších ročníků základní školy
po splnění povinné školní docházky, nebo pro žáky se speciálními
vzdělávacími potřebami
Způsob ukončení studia
Písemná zkouška
Praktická zkouška
Ústní zkouška

Naučíš se kompetence pro výkon odborných prací při přípravě a odbytu pokrmů a nápojů. Uplatníš se jako kuchař/pomocný kuchař ve výrobních zařízeních od přijetí surovin do skladu, jejich technologickou úpravu, až po expedici hotového výrobku ve velkých, středně velkých i malých provozech, dále v provozovnách rychlého občerstvení, ve výrobnách jídel a knedlíků. Budeš schopen připravovat jednoduché teplé a studené pokrmy, pokrmy vyráběné z polotovarů a nápoje. Odbornou praxi můžeš získat v rámci výuky odborného výcviku ve škole a na smluvních pracovištích gastronomických zařízeních. Pokud budeš mít zájem (a dobré studijní výsledky, můžeš reprezentovat svůj obor na celostátních soutěžích.

Absolvent se může po absolvování ucházet o přijetí do dalších příbuzných učebních oborů.

kuch prce